Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο γαστρικό bypass και το sasi;
Και στις 2 περιπτώσεις πρόκειται για επεμβάσεις δυσαπορρόφησης δηλαδή δεν απορροφάται όλη η τροφή που καταναλώνεται από τον οργανισμό σήμερα όμως υπάρχει η τάση να συστήνεται περισσότερο η νέα τεχνική SASI.
Το κλασικό γαστρικό bypass πρόκειται για μια μεγαλύτερης διάρκειας επέμβαση και δημιουργεί μόνιμες αλλαγές τόσο στο στομάχι όσο και στο έντερο. Ουσιαστικά παρακάμπτεται το μεγαλύτερο μέρος του λεπτού εντέρου και αφήνονται σε λειτουργία τα τελευταία 50-70 εκ. του λεπτού εντέρου. Έτσι επιτυγχάνεται σημαντικός περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων και η μείωση του βάρους είναι γρήγορη. Αντίθετα, με την τεχνική SASI διατηρείται η φυσιολογική πορεία της πέψης χωρίς να διαταράσσει σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών όπως στην κλασική επέμβαση γαστρικό bypass, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια αναστρέψιμη τεχνική που υπάρχει η δυνατότητα στο μέλλον να καταργηθεί και να μείνει μόνο η επέμβαση γαστρικό μανίκι.
Γιατί να επιλέξει κάποιος την τεχνική SASI;
Σήμερα προτείνεται περισσότερο η νέα τεχνική SASI καθώς πρόκειται για μια εξίσου αποτελεσματική και μόνιμη τεχνική, με μικρότερο ποσοστό στην δυσαπορρόφηση βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον το γεγονός ότι έχουμε μια μόνο αναστόμωση μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών και κάνει τη χειρουργική διαδικασία πιο γρήγορη. Τέλος πολύ σημαντικό είναι ότι με την τεχνική SASI μειώνονται οι πιέσεις στο στόμαχοι με αποτέλεσμα να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και φυσικά είναι μια τεχνική εύκολα αναστρέψιμη.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!