Endosleeve

Endosleeve ή αλλιώς ενδοσκοπικό γαστρικό μανίκι με τεχνική apollo: Πρόκειται για εξαιρετικά ανώδυνη μέθοδο με ενδοσκόπηση η οποία βοηθά τα υπερβαρα άτομα να χάσουν κατά μέσο όρο γύρω στα 25 κιλά χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργείο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μειώσουν την χωρητικότητα του στομάχου τους, επομένως και την ημερήσια κατανάλωση του όγκου της τροφής. Άρα η πρόσληψη θερμίδων να είναι λιγότερη κι έτσι να έχουν την απώλεια των κιλών.

Η διαφορά της μεθόδου endosleeve από τα γνωστά χειρουργεία αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, όπως το γαστρικο μανικι ή το γαστρικό bypass, βρίσκεται στο ότι δεν απαιτεί καμία χειρουργική επέμβαση. Συγκεκριμένα γίνεται με τη χρήση ενδοσκοπίου, όπως ακριβώς σε μια γαστροσκόπηση. Έτσι δεν υπάρχουν τομές ούτε πόνος.
Η διαδικασία δεν διαφέρει σε τίποτα από μια κλασικη γαστροσκόπηση και η διαδικασία θυμίζει πολύ αυτή του γαστρικού μποτοξ. Η διαφορά είναι πως στην περίπτωση του endosleeve διαρκεί περισσότερο (περίπου μια ώρα) ενώ απαιτείται αναισθησία και όχι μέθη. Σημαντικο επίσης ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε ασθενείς με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Το endosleeve δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ασθενής αποχωρεί από την κλινική σε λίγες ώρες ενώ μπορεί να επιστρέψει και στην εργασία του την επομένη ημέρα, όπως ακριβώς θα έκανε και αν υποβαλλόταν σε μία απλή γαστροσκόπηση.

Συγκεκριμένα και αναφορικά με τα κιλά που πρέπει να έχει κανείς για να προβεί στη μέθοδο, το endosleeve απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε υπέρβαρους ασθενείς που δεν κινούνται όμως στο φάσμα της νοσογόνου παχυσαρκίας. Εφαρμόζεται δηλαδη σε υπέρβαρα άτομα με BMI χαμηλότερο του 35 χωρίς κληρονομικότητα που δυσκολεύονται όμως αρκετά να χάσουν τα κιλά που πήραν.

Τα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία, παραδοσιακά βρίσκουν τη λύση του προβλήματος τους στο κλασικο sleeve ή το γαστρικό bypass. Δεν υπάρχει κάποια αντενδειξη στο να το κάνουν, ωστόσο δεν είναι μια μέθοδος με μόνιμα αποτελεσματα και γι αυτό το λόγο τα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία παραπέμπονται σε κλασικές επεμβάσεις.

Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε εκείνους που θέλουν να χάσουν έως 25 κιλά ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται η ασφάλεια της μεθόδου καθώς οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και εξαιρετικά σπάνιες.

ΜΕΤΑ ΤΟ ENDOSLEEVE

Τα αποτελέσματα του endosleeve είναι αρκετά καλά όμως εάν μετά την επίτευξη της επιθυμητής απώλειας, κάποιος αρχίσει να καταναλώνει γλυκά, αλκοόλ, λιπαρά κλπ τότε ουσιαστικά «αντιμάχεται» ο ίδιος το καλό αποτέλεσμα που ήδη πέτυχε και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάρει ξανά τα κιλά που έχασε. Το endosleeve αποτελεί μία πολύ ουσιαστική, αξιόπιστη, μη χειρουργική και αποτελεσματική βοήθεια απώλειας 25 περίπου κιλών για ανθρώπους που δεν έχουν σταθεί ικανοί να το πετύχουν με επανειλημμένες δίαιτες και προγράμματα αδυνατίσματος, που έχουν όμως την διάθεση να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και να κάνουν παράλληλα την προσπάθεια τους.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ENDOSLEEVE

Η εφαρμογή της μεθόδου γίνεται σε συγκεκριμένα κέντρα παγκοσμίως και από συγκεκριμένους ιατρούς καθώς απαιτείται ειδική εκπαίδευση ώστε να γίνει με επιτυχία η διαδικασία. Εκπαίδευση την οποία ο διακεκριμένος χειρουργός Σωτήρης Γαβριήλ έλαβε στην Φλόριντα των ΗΠΑ στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου παχυσαρκίας ως μέλος της κοινότητας.

This post is also available in: Αγγλικα Αλβανικα Βουλγαρικα