ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ LASER ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η ιατρική προσπαθεί πάρα πολύ καιρό να αξιοποιήσει τις ευεργετικές δράσεις του laser στην χειρουργική.

Το τελευταίο διάστημα η εφαρμογή της οπτικής ίνας του laser όπου εφαρμόζει την δράση του με ακρίβεια και ως προς την θέση κι ως προς την ενέργεια σε σχέση με το πάσχον όργανο, έφερε σημαντική επανάσταση σε αυτό τον τομέα.

Σήμερα λοιπόν το Laser χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα στις παθήσεις των αιμορροϊδων, περιπρωκτικά ή άλλα συρίγγια, στις παθήσεις κύστης κόκκυγος και κυρσούς άνω και κάτω άκρων, αλλά και κυρσούς οισοφάγων.

Περισσοτερες πληροφοριες:

 • Αιμορροιδες
  Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες οι οποίες έπρεπε να βρίσκονται στην σωστή θέση πάνω απο τον σφιγκτήρα. Όμως με την πάροδο του χρόνου και λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι αιμορροϊδικές φλέβες προπίπτουν κατω απο τον σφιγκτήρα, με αποτέλεσμα, να στραγγαλίζονται από τον σφιγκτήρα και να δημιουργούν πόνο, αιμοραγία, κνησμό και κακό αισθητικό αποτέλεσμα.

  Η εφαρμογή της οπτικής ίνας του laser σε συνδυασμό με ήπια διαστολή του σφιγκτήρα θεραπεύει οριστικά χωρίς πόνο και νοσηλεία την πάθηση αυτή. Συγκεκριμένα τοποθετούμε την οπτική ίνα στις προπίπτουσες φλέβες με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να μεταφέρονται οριστικά πάνω απο τον σφιγκτήρα στην θέση που έπρεπε να βρίσκονται με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και θεραπεία. Έτσι πέρα απο την θεραπεία της πάθησης γίνεται και ενα lifting πρωκτού και δημιουργείται επιπρόσθετα ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

 • Αισθητικη πρωκτου
  Ο πρωκτός είναι μία περιοχή του σώματος όπου δημιουργούνται διάφορες παθήσεις λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και λόγω της διατροφής. Οι παθήσεις που δημιουργούνται είναι οι αιμορροϊδες, οι οποίες ευθύνονται για το σακούλιασμα που παρουσιάζει το δέρμα (πρωκτόδερμα) έξω, και επίσης είναι τα περιπρωκτικά συρίγγια, τα οποία αποτελούν επικοινωνία του παχύ εντέρου με το δέρμα έξω. Επίσης οι ραγάδες του σφιγγτήρα (σχισήματα από τραυματισμούς) καθώς και τα κονδυλώματα.

  Όλες αυτές οι παθήσεις δημιουργούν κακό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και κακή λειτουργία του πρωκτού. Επίσης ένα άλλο θέμα στην αισθητική του πρωκτού, είναι το χρώμα του δέρματος, που συνήθως είναι πιο σκούρο από το κανονικό. Σήμερα με τις εφαρμογές της οπτικής ίνας του laser, μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτές τις παθήσεις καταρχήν, αλλά επίσης να κάνουμε και ανόρθωση-lifting του πρωκτού ώστε να υπάρχει λείανση του δέρματος αλλά και με ειδικό Laser λεύκανσης να βελτιώσουμε το χρώμα του δέρματος.

  Επίσης μπορούμε να κάψουμε και να εξαφανίσουμε τα κονδυλώματα του πρωκτού. Ανάλογα με το τι πρόβλημα έχει η αισθητική του πρωκτού, χρειάζεται η κατάλληλη διάγνωση και αντιμετώπιση, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

 • Κυστη Κοκκυγος
  Η κύστη κόκκυγος είναι μία συχνή πάθηση κυρίως σε νέους ανθρώπους και εμφανίζεται στην περιοχή του κόκκυγα, κάτω από το δέρμα, στον υποδόριο ιστό, όπου παρουσιάζονται συχνά φλεγμονές με πρήξιμο, κοκκίνισμα, πυρετό και πύον, ενώ δημιουργεί συνεχώς στην γύρω περιοχή συρίγγια.

  Η οπτική ίνα τοποθετείται στην καρδιά της κύστης κόκκυγος, όπου την συρρικνώνει και την κολλάει και ταυτόχρονα την τοποθετούμε και στα συρίγγια της κύστης κόκκυγος με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να καταστρέφονται με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και θεραπεία. Έτσι μια τέτοια πάθηση που θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, αλλαγές και τα λοιπά, σήμερα θεραπεύεται με την χρήση του laser χωρίς νοσηλεία και χρόνο αποθεραπείας (την επόμενη μέρα πηγαίνεις στην δουλειά σου).

 • Περιπρωκτικα & αλλα συριγγια
  Τα συρίγγια είναι επικοινωνία κάποιου εσωτερικού οργάνου (παχύ έντερο) με το δέρμα ή με άλλα εσωτερικά όργανα. Η οπτική ίνα του laser τοποθετείται στον συραγγώδη πόρο και με συγκεκριμένη δράση τον συρρικνώνει και τον κολλάει με αποτέλεσμα να σταματάει αυτή η επικοινωνία του εσωτερικού οργάνου με το δέρμα ή άλλο όργανο. Με αυτό τον τρόπο ενώ τα συρίγγια ήταν παθήσεις που χρειαζόταν μεγάλα χειρουργεία, πολύωρες νοσηλείες και πολύ χρόνο αποκατάστασης, γίνεται σήμερα αυθημερόν χωρίς πόνο, χωρίς νοσηλεία και χωρίς καθόλου χρόνο νοσηλείας (την επόμενη μέρα πηγαίνεις στη δουλειά σου).

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοικωνήστε με τον ιατρό για να κλείσετε ραντεβού.

This post is also available in: ΑγγλικαΑλβανικαΒουλγαρικα