ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΥΓΓΟΣ

Η κυστη κοκκυγος είναι μία συχνή πάθηση κυρίως σε νέες ηλικίες, η οποία είναι μεν καλοήθης πάθηση, αλλά συχνά ταλαιπωρεί τους ασθενείς κατά την καθημερινότητα τους.

Κύστη Κοκκυγος

Η κυστη κοκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή τoυ κόκκυγα. Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται τις περισσότερες φορές από τον εγκλωβισμό τριχών μέσα στο δέρμα.

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

Η κυστη κοκκυγος εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες ασθενείς και κυρίως σε όσους παρουσιάζουν έντονη τριχοφυΐα ή είναι παχύσαρκοι. Άνθρωποι με καθιστική ζωή ή εργασία γραφείου αποτελούν συχνούς ασθενείς.

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Σε αρχικό στάδιο, τα συμπτώματα των ασθενών που πάσχουν από κύστη κόκκυγος περιλαμβάνουν πόνο, ερυθρότητα και οίδημα στη μεσογλουτιαία περιοχή. Σταδιακά, τα συμπτώματα επιδεινώνονται και εάν συσσωρευθεί πύον εντός της κύστης (απόστημα), ο πόνος είναι έντονος και απαιτείται άμεση χειρουργική παροχέτευση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζεται πυρετός, ναυτία και οξύς πόνος όταν ο ασθενής κάθεται. Η φλεγμονώδης κύστη περιέχει ορώδες υγρό με πύον και αίμα.

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Μέχρι στιγμής η αφαίρεση της κύστης κόκκυγος ηταν μια επώδυνη τεχνική και συχνά με άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο διάστημα εφαρμοζουμε μία νέα τεχνική πολύ μικρής παρέμβασης όπου γίνεται ενδοσκοπική επέμβαση στην κυστη κοκκυγος.

Συγκεκριμένα από μία μικρή οπή η οποία υπάρχει πάντα στην κύστη κοκκυγος, εισάγουμε ένα ειδικά διαμορφωμένο ενδοσκόπιο με μία μικρή κάμερα και από το κανάλι εργασίας μπορούμε να αφαιρέσουμε την κύστη (τα νεκρωματα της κύστης κόκκυγος και τις τρίχες) και να καυτηριάσουμε την περιοχή.

Αμέσως μετά από το ενδοσκόπιο εισαγεται η οπτική ίνα του laser κι έτσι καταστρέφεται η κύστη κοκκυγος και έρχεται η νέκρωση της.

Τα αποτελέσματα είναι ο ασθενής να μην χρειάζεται καθολου νοσηλεία, να μην έχει τραύμα και τομές, να μην χρειάζεται επομενως αλλαγές (οι οποίες με τις παλιές τεχνικές μπορεί να κρατούσαν και ένα μήνα) και επανέχεται άμεσα στην εργασία του.

Έτσι η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πάρα πολλά στην θεραπεία της κύστης κόκκυγος, η οποία ήταν μεν απλή αλλά πολύ επίπονη. Σήμερα σχεδόν με μαγικό τρόπο θεραπεύεται μέσα σε λίγα λεπτά.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοικωνήστε με τον ιατρό για να κλείσετε ραντεβού.

This post is also available in: ΑγγλικαΑλβανικαΒουλγαρικα