ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργηθεί από την ιατρική σημαντικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

  • Η πρώτη κατηγορία φαρμάκων είναι το Saxenda (λιραγλουτίδη) που γίνεται καθημερινά και το Ozempic (σεμαγλουτίδη) που γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Είναι φάρμακα ενδοκρινολογικά όπου ρυθμίζουν τις ορμόνες του παγκρέατος και της γκρελίνης και βοηθούν την είσοδο της ινσουλίνης στο κύτταρο. Είναι λοιπόν φάρμακα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη, τη βελτίωση του μεταβολισμού αλλά ρυθμίζουν και την όρεξη του ανθρώπου.
  • Η δεύτερη κατηγορία είναι τα φάρμακα της δυσαπορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό με κύριο εκπρόσωπο τους το Xenical,το οποίο παρεμβαίνει τοπικά στο έντερο και εμποδίζει την υπερβολική απορρόφηση του λίπους των τροφών.
  • Η τρίτη κατηγορία είναι το Mysimba που είναι φάρμακο του κεντρικού νευρικού συστήματος και κυρίως παρεμβαίνει στην όρεξη ελαττώνοντας την επιθυμία για φαγητό.

Αυτά τα φάρμακα προφανώς πρέπει να χορηγούνται από ιατρούς και κυρίως από ιατρούς που ασχολούνται με το αντικείμενο της παχυσαρκίας παθολόγους ή χειρουργούς.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Τα φάρμακα Saxenda (λιραγλουτίδη), Ozempic (σεμαγλουτίδη), Xenical όταν συνδυάζονται με τις χειρουργικές τεχνικές παχυσαρκίας sleeve gastrectomy (γαστρικό μανίκι), Bariclip και το γαστρικό botox εμφανίζουν σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών και συχνά σταθεροποιούν τα αποτελέσματα των τεχνικών της παχυσαρκίας και εμποδίζουν την υποτροπή της νόσου.

  • Στο γαστρικό botox χορηγούμε ταυτόχρονα Saxenda (λιραγλουτίδη)και Xenical και η εμπειρία μας έχει δείξει ότι βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα του γαστρικό botox και βοηθάει τους ανθρώπους να σταθεροποιήσουν την απώλεια των κιλών.
  • Το Bariclip είναι μια εξαιρετική πρωτοποριακή τεχνική, η οποία  είναι ατραυματική, με μηδενικά ρίσκα, χωρίς νοσηλεία και απευθύνεται στους υπέρβαρους ανθρώπους και αυτούς που βρίσκονται στα πρώτα στάδια παχυσαρκίας. Όταν όμως το Bariclip συνδυαστεί με την ταυτόχρονη χορήγηση Ozempic (σεμαγλουτίδη) βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα της τεχνικής και μπορεί να την κάνει κατάλληλη και για τη νοσογόνο παχυσαρκία.
  • Το sleeve gastrectomy (γαστρικό μανίκι) έχει αποδειχθεί ότι είναι η κορυφαία τεχνική για την νοσογόνο παχυσαρκία η οποία αν συνδυαστεί με μακροχρόνια χορήγηση Ozempic (σεμαγλουτίδη) ελαττώνει ακόμα και μηδενίζει τις πιθανότητες υποτροπής της νόσου και κατά συνέπεια τις πιθανότητες να χρειαστεί ο ασθενής να προβεί στο μέλλον σε παράκαμψη εντέρου (γαστρικό bypass).

Οι χειρουργοί παχυσαρκίας κατά κύριο λόγο πρέπει να χρησιμοποιούν την φαρμακευτική αγωγή κατά της παχυσαρκίας σε συνδυασμό με τις τεχνικές για τα βέλτιστα αποτελέσματα τους.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοικωνήστε με τον ιατρό για να κλείσετε ραντεβού.

This post is also available in: ΑγγλικαΑλβανικαΒουλγαρικα