Αιμορροιδες

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες του πρωκτού και είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του τελικού άκρου του πεπτικού συστήματος. Πολλές φορές οι αιμορροΐδες ερεθίζονται και διογκώνονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ενοχλητικά, και αρκετές φορές επώδυνα, συμπτώματα. Τα αίτια αυτής της αιμορροϊδοπάθειας αν και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες δεν έχουν γίνει γνωστά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι συνήθειές μας και η καθημερινότητά μας είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν τις αιμορροΐδες. Πώς; Ο περιορισμένος χρόνος μας αναγκάζει να μην επισκεπτόμαστε την τουαλέτα τόσο συχνά όσο το απαιτεί ο οργανισμός μας, και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται θηριώδης υπερτονία του μυϊκού συστήματος του πρωκτού. Έτσι, προκαλείται η αιμορροϊδοπάθεια.

Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι: φαγούρα, πρήξιμο, τσούξιμο, δυσκοιλιότητα, αιμορραγία, έντονος πόνος, αίσθημα ατελούς κένωσης, έκκριση βλέννας και δυσφορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι ασθενείς υποφέρουν από τα παραπάνω συμπτώματα. Ο κάθε ασθενής αποτελεί και αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση.

Οι αιμορροιδες χωριζονται σε 2 κατηγοριες:

  • εσωτερικες αιμορροιδες
    Οι εσωτερικές αιμορροΐδες εμφανίζονται εσωτερικά του πρωκτού και τις περισσότερες φορές αιμορραγούν. Συνήθως εσωτερικές αιμορροΐδες δεν εμφανίζουν άλλα συμπτώματα πέρα από την αιμορραγία εκτός από κάποιες περιπτώσεις φαγούρας στον πρωκτό. Κατά τη διάρκεια της αφόδευσης είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και εξωτερικά αλλά μετά το πέρας επανέρχονται και πάλι στην αρχική τους θέση.
  • εξωτερικες αιμορροιδες
    Οι εξωτερικές αιμορροΐδες εμφανίζονται στο πρωκτικό στόμιο και τις περισσότερες φορές κρέμονται έξω από τον πρωκτό. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις δημιουργείται θρόμβωση η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ έντονο πόνο. Ο πόνος αυτός μπορεί να διαρκέσει για 2-3 μέρες και η θρόμβωση για μερικές εβδομάδες.

Αιμορροΐδες

Ο ιατρός θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποκλείσει την ύπαρξη άλλων παθήσεων, που προκαλούν παρεμφερή συμπτώματα με τις αιμορροΐδες, όπως ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια και αποστήματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στους ενήλικες άνω των 50 ετών, καθώς η εμφάνιση αίματος στα κόπρανα μπορεί να παραπλανά και να υποκρύπτει καρκίνο του παχέος εντέρου (ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο).

Η μέθοδος που εγώ εφαρμόζω εδώ και χρόνια  για την αντιμετώπιση της πάθησης των αιμορροΐδων είναι η τροποποιημένη Peter Lord (μέθοδος Γρηγοριάδη), μία μέθοδος που θεωρείται η κορυφαία και έχει λύσει το πρόβλημα χιλιάδων ανθρώπων κατά τα 25 χρόνια που εφαρμόζεται.

Πρόκειται για μια πολύ σύντομη εγχείρηση που «χτυπά» την πηγή του προβλήματος των αιμορροΐδων που είναι η υπερτονία των σφιγκτήρων του πρωκτού και ο συνεχής σπασμός τους. Είναι μία πολύ απλή, ανώδυνη με σίγουρα αποτελέσματα επέμβαση. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης -η οποία διαρκεί λίγα λεπτά- ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του χωρίς να έχει τραύματα στον πρωκτό, χωρίς να χρειάζεται αλλαγές, χωρίς να ταλαιπωρείται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, ράμματα, πόνους ή άλλα μετεγχειρητικά προβλήματα ενώ μπορεί να τραφεί και να οδηγήσει αυτοκίνητο αμέσως.

Η μέθοδος Peter Lord (μέθοδος Γρηγοριάδη) είναι η μοναδική μέθοδος που αντιμετωπίζει και θεραπεύει τόσο άμεσα και τόσο αποτελεσματικά την αιτία, και όχι απλώς τα συμπτώματα, των αιμορροΐδων.

Εγώ εκπαιδεύτηκα στην τεχνική και τη φιλοσοφία αυτή από τον Δρ. Γιώργο Γρηγοριάδη και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό καθώς έχω εφαρμόσει σε αμέτρητους ασθενείς την συγκεκριμένη μέθοδο και πραγματικά έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Αιμορροΐδες – Αιμορροϊδοπάθεια

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΑΙΤΙΑ

Οι συνηθέστερη αιτία για τις αιμορροΐδες (αιμορροϊδοπαθεια) είναι η δυσκοιλιότητα και η κληρονομικότητα. Η εγκατάλειψη της μεσογειακής διατροφής και η έμφαση στο κρέας, στη ζάχαρη και στο γρήγορο φαγητό σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή και το άγχος, οδηγούν στη δυσκοιλιότητα, και στους ασθενείς που έχουν κληρονομικότητα σε αιμορροϊδοπάθεια. Επομένως η σωστή διατροφή με ρύθμιση της δυσκοιλιότητας βοηθάει πάρα πολύ στη μη εκδήλωση της πάθησης. Άλλα πιθανά αίτια είναι η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, ένας πολύ έντονος βήχας ή άρση μεγάλων βαρών.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Μεταξυ των συμπτωματων από τις αιμορροΐδες είναι ο οξύς πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου, σε καθιστή θέση και κατά τη διάρκεια της αφόδευσης. Αλλα συμπτώματα είναι η αιμορραγία (υπό περιπτώσεις και όταν είναι έντονη η αιμορραγία το περιστατικό είναι επείγον), έκκριση βλέννας, κνησμός στην περιοχή του πρωκτού, διόγκωση των αιμορροΐδων και συχνά το αίσθημα της ατελούς κενωσης των κοπράνων

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η διάγνωση γίνεται στο ιατρείο από εξειδικευμένο ιατρό ο οποίος παίρνει ιστορικό και βλέπει την κλινική εικόνα του ασθενούς. Μόνο ο εξειδικευμένος ιατρός μπορεί να διαχωρίσει την ύπαρξη των αιμορροΐδων από άλλες επώδυνες παθήσεις της περιοχής, όπως η ραγάδα δακτυλίου και το περιεδρικό απόστημα. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καρκίνου του πρωκτού, πάθηση που απασχολεί επίσης ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων, η οποία εμφανίζει συχνά κάποια κοινά συμπτώματα, όπως αίμα στα κόπρανα.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια διατροφή με φυτικές ίνες και υγρά συχνά ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούν οι αιμορροΐδες καθώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα αφού η πρόσληψη των φυτικών ινών βοηθά στην λειτουργία του εντέρου. Σημαντικό είναι να ακολουθούμε μια καθημερινή διατροφή με άφθονα φρούτα, λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, ρύζι αναποφλοίοτο και δημητριακά ολικής άλεσης. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται τα τηγανητά φαγητά, τα καυτερά και τα πικάντικα. Σε κάθε περίπτωση η διατροφή δεν λειτουργεί θεραπευτικά αλλά προληπτικά.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Υπάρχουν διάφορες απόψεις που βασίζονται σε εμπειρικά βιώματα και σύμφωνα με τις οποίες αν γίνουν κάποιες ενέργειες θα θεραπευτούν οι αιμορροΐδες. Πρόκειται ωστόσο για μύθο καθώς τίποτα από αυτά δεν ευσταθεί ιατρικά και δεν αποτελούν θεραπεία της πάθησης. Το μόνο που πιθανώς πετύχει ο ασθενής είναι προσωρινή ανακούφιση.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ

Πρόκειται για μέθοδο που δεν θεραπεύει τις αιμορροΐδες. Προσφέρει απλώς προσωρινή ανακούφιση από τα συμπτώματα.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΚΡΕΜΑ

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες κρέμες για τις αιμορροΐδες που υπόσχονται μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα όμως όλες αυτές οι κρέμες πετυχαίνουν ανακούφιση από τα συμπτώματα καθώς τα σκεπάζουν χωρίς όμως να θεραπεύουν τις αιμορροΐδες.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Γίνεται αμιγώς με χειρουργικό τρόπο. Πρόκειται ωστόσο για μια εξαιρετικά σύντομη επέμβαση λίγων μόλις λεπτών. Ο ασθενής αμέσως επιστρέφει στο σπίτι και τις δραστηριότητες του.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Η ανάρρωση είναι εξαιρετικά άμεση. Αμέσως ο ασθενής φεύγει από την κλινική χωρίς πόνους, χωρίς τραύματα ενω δεν χρειάζονται αλλαγές.

Νεα επαναστατικη τεχνικη για τις αιμορροιδες

Είναι μία τεχνική η οποία γίνεται με οπτική ίνα του laser, χωρίς χειρουργικό τραύμα. Η ίνα του laser μπαίνει στις αιμορροϊδικές φλέβες και τις καταστρέφει με αποτέλεσμα η αιμορροΪδες να μεταφέρονται στην θέση που πρέπει να είναι, δηλαδή πάνω από τον σφιγκτήρα, και παράλληλα δημιουργείται με αυτή την τεχνική ένα lifting στο πρωκτόδερμα με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοικωνήστε με τον ιατρό για να κλείσετε ραντεβού.

This post is also available in: ΑγγλικαΑλβανικαΒουλγαρικα