Γαστρικο Μανικι (sleeve) / επιμηκης γαστρεκτομη

Το ειδικο γαστρικο μανικι  είναι μια σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική χειρουργικής παχυσαρκίας, κατά την οποία αφαιρείται λαπαροσκοπικά το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου. Το εναπομείναν τμήμα θυμίζει στενόμακρο σωλήνα, η χωρητικότητα του οποίου δεν ξεπερνά τα 150-300 ml. Αυτή η μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία έως δύο ώρες. Η παραμονή στο νοσοκομείο δεν ξεπερνά τις 4 ημέρες και η πλήρης ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

γαστρικο μανικι

Μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ.

Στα πλεονεκτήματα του ειδικου γαστρικου μανικιου συγκαταλέγεται η αφαίρεση του θόλου που παράγει το 65% μιας ορεξιογόνου ορμόνης που ονομάζεται γκρελίνη.

Η πορεία της Κατερίνας μετά το γαστρικο μανικι. Από τα 105 κιλά πλέον ζυγίζει 60 κιλα.


Ειδικό Γαστρικο Μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ

Ειδικό Γαστρικο Μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ

Το ειδικο γαστρικο μανικι συνιστάται σε παχύσαρκα άτομα, με ή χωρίς συνυπάρχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως υπέρταση, διαβήτης και υψηλή χοληστερόλη, αλλά και σε άτομα που δεν δύνανται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των επανεξετάσεων που απαιτούν άλλες χειρουργικές τεχνικές.

Γαστρικο μανίκι

Ολοκληρωτική αλλαγή μετά το γαστρικο μανικι που κάναμε καθώς από τα 130 κιλα έφτασε στα 68 και ανανεωθηκε πλήρως!

Λόγω της εξαιρετικής ασφάλειας που παρέχει, το γαστρικό μανίκι ενδείκνυται ακόμα και σε ηλικιωμένους ή άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ειδικο γαστρικο μανικι

Λίγους μόλις μήνες μετά το ειδικό γαστρικο μανικι. Η απώλεια κιλών είναι αισθητή και η καθημερινότητα ξεκινά να είναι πιο εύκολη.

Η απώλεια του περιττού βάρους μπορεί να φτάσει το 75% από τον πρώτο χρόνο.

Η σοβαρότερη επιπλοκή -σε ποσοστό 2%- είναι η διαφυγή, δηλαδή η διαρροή γαστρικών υγρών εξαιτίας της μη στεγανοποίησης της γραμμικής συρραφής, η οποία αντιμετωπίζεται συντηρητικά, με παρεντερική διατροφή και παραμονή στο νοσοκομείο για 10-15 ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί επανεγχείρηση.

Γαστρικο μανίκι

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης για γαστρικο μανικι σε υπέρβαρο ασθενή με σακχαρώδη διαβήτη.

γαστρικο μανικι

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΎΣ ΛΌΓΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΙΛΑ

Το ειδικό γαστρικο μανικι είναι η βασική τεχνική παχυσαρκίας σε ανθρώπους που έχουν πάρει κιλά και δεν τους ικανοποιεί πλέον η εμφάνισή τους.

Γαστρικο μανικι

Αποτελέσματα μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ.

Το ειδικό γαστρικο μανικι είναι όμως τεχνική που απευθύνεται μόνο σε αρκετά υπέρβαρα άτομα; Και πόσα κιλά θα πρέπει να είναι κάποιος ώστε να υποβληθεί στην συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση;

Γαστρικο μανίκι αποτελέσματα

Αποτελέσματα μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ

Η απάντηση είναι πως μπορεί -εφόσον το επιθυμεί και δεν συντρέχουν προβλήματα υγείας που να του το απαγορεύουν- κάθε άνθρωπος που έχει επιπλέον κιλά τα οποία για χρόνια δεν μπορεί να χάσει ενώ έχει προσπαθήσει πολλάκις με δίαιτες.

γαστρικο μανικι χειρουργος παχυσαρκιας

Πρόκειται συνεπώς για μια επέμβαση που γίνεται εκτός από σοβαρούς λόγους υγείας όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η υπογονιμότητα κ.α. και – εφόσον ενδιαφέρεται το άτομο να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση- για λόγους αισθητικούς, για τους ίδιους λόγους δηλαδή που θα έκανε το άτομο πιθανώς και μια πλαστική επέμβαση.

Γαστρικο μανίκι

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γαστρικο μανικι σε ασθενή με σακχαρώδη διαβήτη.

Είναι μια τεχνική που παγκοσμίως -και με τεράστια επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα- εφαρμόζεται σε χαμηλά BMI, δηλαδή σε ανθρώπους με φαινομενικά λίγα κιλά λύνοντας τους με αυτό το τρόπο οριστικά και για την  υπόλοιπη ζωή τους το πρόβλημα της διαχείρισης του σωματικού τους βάρους.

Γαστρικο μανίκι

Αποτελέσματα μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ.

Εάν λοιπόν ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση, ακολουθήσει και την διατροφή – δίαιτα  Dr. S. Gabriel, σε συνδυασμό με μια ειδική άσκηση, θα έχει ένα καταπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα που ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί για τον εαυτό του.

γαστρικο μανικι αλλαγή

Μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ.Σωτήρη Γαβριήλ

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει θεαματικά αποτελέσματα σε γυναίκες ηλικίας 40-60 ετών που έχουν πάρει κιλά στην εγκυμοσύνη, καθώς επίσης είναι πολύ σημαντικό να γίνεται και σε νέα παιδία (16- 18 ετών και άνω) που έχουν πάρει κιλά στην εφηβεία και προτού πάρουν το δρόμο της παχυσαρκίας εφόσον έχουν και κληρονομικό ιστορικό.

Γαστρικο μανίκι εγκυμοσυνη

Εγκυμοσύνη μετά το ειδικό γαστρικο μανικι χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους πέραν του φυσιολογικού.

Εκτός από το ειδικο γαστρικο μανικι άλλη επέμβαση που πιθανώς να ταιριάζει στο άτομο είναι και το ειδικο γαστρικο bypass. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγηθεί ραντεβού ώστε να πάρουμε ιστορικό και να καταλήξουμε στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο.

γαστρικο μανικι

Μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ.

γαστρικο μανικι διατροφη

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ:

Μονο για την πρώτη εβδομάδα μετα το ειδικο γαστρικο μανικι θα πρέπει να σιτίζεστε μόνο με υγρά, σούπες οι οποίες είναι μαγειρεμένες με κρέας, λαχανικά, ψάρι, κοτόπουλο ή ζυμαρικά, καταναλώνοντας μόνο το ζουμί και όχι τα υπόλοιπα (κρέας κλπ.) Οι σούπες μπορεί να είναι και αυγοκομμένες (αυγολέμονο). Μπορείτε επίσης να πίνετε όλων των ειδών τους χυμούς, καθώς επίσης και τσάι, χαμομήλι, γάλα, γαλλικό καφέ ή καπουτσίνο.

Έπειτα, τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα καταναλώνετε baby soups. Αλεσμένες δηλαδή σούπες με λαχανικά, κρέας, ψάρι ή οτιδήποτε άλλο βάζετε στις σούπες σας. Μπορείτε επίσης να φάτε γιαούρτι με μέλι ή σκέτο, πουρέ όλων των ειδών (λαχανικών, πατάτας κλπ) και φάβα. Πολύ καλή επιλογή είναι και ο τραχανάς μαγειρεμένος με ζουμί από κρέας και ο φιδές, γεύματα τα οποία δε χρειάζονται πολτοποίηση. Πολύ σημαντικό γεύμα της κλασικής μεσογειακής διατροφής αποτελούν και τα φρούτα, τα οποία μπορείτε να καταναλώνετε αφού πρώτα τα πολτοποιήσετε.

Αυτές, λοιπόν, τις δύο εβδομάδες μπορείτε να τρώτε οποιοδήποτε φαγητό θέλετε σε πολτοποιημένη μορφή, αλλά φυσικά και γεύματα που δεν χρειάζονται πολτοποίηση όπως ο τραχανάς, ο φιδές, το γιαούρτι, κάθε είδος πουρέ ή φάβα.

Την τέταρτη εβδομάδα καταναλώνετε γεύματα χωρίς πολτοποίηση, αρκεί να πρόκειται για καλά μαγειρεμένο φαγητό κατσαρόλας. Ως γενική συμβουλή, να θυμάστε πως πρέπει να τρώτε αργά και να μασάτε καλά.

Συχνές Ερωτήσεις

γαστρικο μανικι κόστος

Στο πακέτο του κόστους για το γαστρικό μανίκι περιλαμβάνονται το ποσό που παρακρατά η ιδιωτική κλινική, οι αμοιβές των ιατρών και η νοσηλεία του ασθενούς.

• Έπειτα από ειδική συμφωνία μας με την ιδιωτική κλινική Doctor’s Hospital απορροφούμε τη συμμετοχή για οσους έχουν ιδιωτική ασφάλεια.

γαστρικο μανικι χειρουργείο

Το γαστρικο μανικι όπως και όλες οι επεμβάσεις για την παχυσαρκία γίνεται λαπαροσκοπικά.

Γίνεται ολική αναισθησία, διαρκεί 1-2 ώρες, είναι ανώδυνη, αναίμακτη και ακίνδυνη. Ο ασθενής νοσηλεύεται για 2 ημέρες (πιθανώς χρειαστεί και μια 3η ημέρα) στην κλινική και ακολούθως επιστρέφει στις δραστηριότητες του χωρίς πόνους.

γαστρικο μανικι διαβητης

Μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ.

γαστρικο μανικι τι είναι

Στο γαστρικό μανίκι αφαιρείται ο θόλος του στομάχου χωρίς όμως να διαταράσσεται η λειτουργία της πέψης και της απορρόφησης της τροφής και των θρεπτικών συστατικών. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης (της ορμόνης της πείνας) με αποτέλεσμα να μειώνεται άμεσα και το αίσθημα της πείνας. Έτσι ο ασθενής πολύ γρήγορα χάνει κιλά.

Γαστρικο Μανικι

Μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ.

γαστρικο μανικι αποτελεσματα

Ο ασθενής που υποβάλλεται στο γαστρικό μανίκι βλέπει άμεσα τους επόμενους μήνες την αλλαγή στο σώμα του.

Γαστρικο μανικι

Οι περισσότεροι ασθενείς χάνουν έως και το 60% των παραπάνω κιλών τους πρώτους 6 μήνες.

γαστρικο μανικι απωλεια βαρους

Μετά το γαστρικό μανίκι οι ασθενείς έχουν το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα να τρώνε σωστά και τις φυσιολογικές για το στομάχι τους ποσότητες. Χορταίνουν πολύ εύκολα και έτσι άμεσα μέσα σε λίγους μόνο μήνες χάνουν τα περιττά κιλά και έχουν ένα υπέροχο και εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα και καλύτερη υγεία

Ένα χρόνο μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ.

γαστρικο μανικι διαρκεια

Το γαστρικό μανίκι είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση του σωματικού βάρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει πάρει την απόφαση να τρέφεται σωστά και να αποφεύγει τις συχνές υπερβολές.

γαστρικο μανικι επιπτωσεις

Όπως κάθε επέμβαση έτσι και το γαστρικό μανίκι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις (σε ποσοστό μόλις 2%) μπορεί να προκαλέσει επιπλοκή. Η σοβαρότερη είναι η διαφυγή, δηλαδή η διαρροή γαστρικών υγρών εξαιτίας της μη στεγανοποίησης της γραμμικής συρραφής, η οποία όμως αντιμετωπίζεται συντηρητικά, με παρεντερική διατροφή και παραμονή στο νοσοκομείο ενώ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί επανεγχείρηση.

Γαστρικο Μανικι

Λίγους μόλις μήνες μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ

γαστρικο μανικι εμπειριες

Οι ασθενείς στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετά το γαστρικό μανίκι βλέπουν αμέσως το σώμα τους να αλλάζει. Χάνουν τα περιττά κιλά, αλλάζει η ψυχολογία τους, κατά συνέπεια και όλη τους η ζωή. Το κυριότερο όμως είναι ότι εκτός από τα δεκάδες κιλά που χάνονται, σε πολλές περιπτώσεις θεραπεύονται και άλλα προβλήματα υγείας όπως π.χ ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η άπνοια ύπνου, οι διαταραχές υπογονιμότητας κ.α.

Παρακάτω θα παρακολουθήσετε το βίντεο της Αγγελικής μας που μας εμπιστεύτηκε και ακολούθως έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο περιγράφει την εμπειρία της μετά το γαστρικο μανικι:

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα παράδειγμα των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν και έλυσαν το πρόβλημα τους.

γαστρικο μανικι και εγκυμοσυνη

Το γαστρικό μανίκι είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε πριν, είτε μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Προτείνεται όμως στις γυναίκες να υποβάλλονται στο γαστρικό μανίκι πριν αποφασίσουν να κάνουν ένα παιδί διότι είναι σημαντικό, τόσο για τη δική τους υγεία όσο και για του μωρού να έχουν ήδη χάσει τα περιττά κιλά. Εκτός όμως από αυτό, ακολούθως θα είναι πολύ πιο εύκολο να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης και έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούν διπλά.

γαστρικο μανικι

12 χρόνια μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ

Γαστρικο Μανικι στη Θεσσαλονίκη

Η επέμβαση για το ειδικό γαστρικο μανικι πραγματοποιείται στην Αθήνα όμως προς αποφυγήν της ταλαιπωρίας των ενδιαφερόμενων και για την καλύτερη ενημέρωση τους υπάρχει η δυνατότητα ιατρείου εξ αποστάσεως μέσω messenger. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να κλείσετε το ραντεβού σας.

Γαστρικο μανίκι

2 χρόνια μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ.

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ

Χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα του, το γαστρικο μανικι κερδίζει διαρκως και καθημερινά έδαφος στην προτίμηση των χειρουργών τα τελευταια χρόνια. Και δεν ειναι καθολου τυχαιο καθως πραγματι εχει αποδειχθεί με τα χρονια πως αποτελει την πιο ασφαλή και σίγουρη λυση για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας και όχι μόνο.

Γαστρικο Μανικι

10 χρόνια μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ και μετά από 3 εγκυμοσύνες παραμένει στα φυσιολογικά της κιλα.

ΠΩΣ ΤΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΟΡΜΟΝΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Δεν πρόκειται για μια κοινή τεχνική σαν όλες τις άλλες, καθώς επιδρά άμεσα στο νευροορμονικό κύκλωμα πείνας αφού αμέσως μετά την επέμβαση περιορίζεται εντελως η έκκριση της γκρελινης, της ορμόνης της πείνας και έτσι το αίσθημα του κορεσμού είναι έντονο από την πρώτη ώρα ενώ δεν αφήνει στον ασθενή περιθώρια για βουλιμικα επεισόδια.
Επιπλέον η αποτελεσματικότητα του γαστρικου μανικιού (sleeve gastrectomy) στη θεραπεία των παθήσεων που συνοδεύουν την παχυσαρκία οπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η υπογονιμότητα κ.α. είναι γεγονός κι έχει αποδειχθεί με δεκάδες κλινικές μελέτες. Μοιραία είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος ώστε να υποβληθεί ο υπέρβαρος ή παχύσαρκος ασθενής στο γαστρικο μανικι.

Γαστρικο Μανικι

Αρκετά χρόνια μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον χειρουργό παχυσαρκίας Σωτήρη Γαβριήλ.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ;

Ένα σημαντικό ερώτημα είναι το κατά πόσο το γαστρικο μανικι (sleeve) είναι κατάλληλο για όλους, ή απευθύνεται μόνο σε καποια συγκεκριμένη κατηγορία βαριατρικών ασθενών. Εδώ και χρόνια προσωπικά εφαρμόζω το λεγόμενο “ειδικό” γαστρικο μανικι. Ο όρος “ειδικό” εχει σχεση με το εύρος της αφαίρεσης του θόλου του στομάχου και αυτό έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα, ταχεία ανάρρωση και καλή ποιότητα ζωής χωρίς εμετούς, οισοφαγίτιδες και καούρες. Είτε κάποιος θέλει να χάσει λίγοτερα κιλά για αισθητικούς λόγους είτε είναι παχύσαρκος και είναι ζωτικής σημασίας η απώλεια κιλών μπορεί να υποβληθεί στο ειδικό γαστρικο μανικι. Δεν χρειάζεται πολλές ημέρες νοσηλείας, γίνεται λαπαροσκοπικα επομένως δεν υπάρχουν τραύματα και δεν υπάρχει καμία μελλοντική ανησυχία όπως απώλεια μαλλιών, κόπωση κ.α όπως συμβαίνει πιθανώς σε άλλες τεχνικές π.χ στο γαστρικο bypass.

Γαστρικο Μανικι

Απολυτα υγιής χρόνια μετά το γαστρικο μανίκι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ

Υπάρχουν δύο τύποι παχυσαρκίας.
Η περιφερική παχυσαρκία δηλαδή όταν τα κιλά εντοπίζονται περισσότερο στα πόδια και τους γλουτούς και η κεντρική παχυσαρκία, το λεγόμενο σωσίβιο.
Η κεντρική παχυσαρκία είναι η πιο επικίνδυνη μορφή για την υγεία καθως πιεζει τους πνεύμονες και την καρδιά και οι ασθενείς σε αυτή παρουσιάζουν μια ενότητα παθήσεων που ονομάζεται μεταβολικό σύνδρομο με υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, στεφανιαία νόσο και συχνά αναπνευστικά προβλήματα, γι αυτό και η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης της είναι μεγάλη.
Η θεραπεία είναι κυρίως το ειδικό γαστρικο μανικι (ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί και η παράκαμψη του εντέρου).
Οι ασθενείς με αυτή τη μορφή παχυσαρκίας έχουν εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα όταν χειρουργηθεί καθώς έρχονται γρήγορα στα φυσιολογικά τους κιλά χωρίς να έχουν χαλάρωση αφού το λίπος είναι εσωτερικά στην κοιλιά.

Χρειάζεται προσοχή σε καθε περίπτωση παντως καθώς πολλες φορές θεωρούν πως τα κιλα δεν ειναι πολλά, οταν ομως ανάβουν στη ζυγαρια φαινεται το πραγματικό βαρος και είναι μεγάλη η αναγκαιότητα της θεραπείας τους προτού κάνουν την εμφάνισή τους τα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γαστρικο μανίκι

Ένα χρόνο μετά το ειδικό γαστρικο μανικι από τον Σωτήρη Γαβριήλ!

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Σαν Σχετικά “νέα” λοιπόν επέμβαση παχυσαρκίας το γαστρικο μανικι (sleeve) έχει περάσει με επιτυχία το τεστ της μεσοπρόθεσμης αποτελεσματικότητας, δηλαδη τα 2 χρόνια και με μια απώλεια περιττού βάρους που ξεπερνά το 80% το γαστρικο μανικι μπορεί άνετα να συγκριθεί ως προς την αποτελεσματικότητα του με το γαστρικό bypass, χωρίς φυσικά να έχει τις παρενέργειες του (απώλεια μαλλιών, βιταμινών, ασβεστίου κλπ).
Είναι δεκάδες οι ασθενείς που μου χτυπούν την πόρτα μετά από -όχι 2 ή 3 χρονια αλλά 10 και 15 χρόνια και καμαρώνουν για το γεγονός πως κατάφεραν να διατηρούν ακόμη το φυσιολογικό τους βάρος αποδεικνύοντας πως ήταν η καλύτερη τεχνική που θα μπορούσαν να κάνουν.

Γαστρικο Μανικι

10 χρόνια μετά το γαστρικο μανικι από τον Δρ. Σωτήρη Γαβριήλ.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια εξαιρετική επέμβαση κατα της παχυσαρκίας με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και με πλήρη ίαση σε πολλές περιπτώσεις διαφόρων παθήσεων όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η υπογονιμότητα κ.α. την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα στους περισσότερους ασθενείς μου που με τη σειρά τους άμεσα επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο.

This post is also available in: ΑγγλικαΑλβανικαΒουλγαρικα