Χειρουργικη Ογκολογια & Πεπτικου

Η χειρουργική ογκολογία ασχολείται με την χειρουργική αφαίρεση των νεοπλασμάτων. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν κατανοήσει περισσότερο τη νόσο και έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος στην αντιμετώπισή της.

Διεθνώς καταγράφονται σημαντικά αποτελέσματα με την χρήση νέας γενιάς φαρμάκων που μπλοκάρουν τους παράγοντες αγγειογέννεσης των όγκων, αλλά και με την εξέλιξη των «αναίμακτων επεμβάσεων» και κυρίως της λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Η εφαρμογή της λαπαροσκοπικής μεθόδου στην ογκολογία αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, πρόσφατες όμως μελέτες αποδεικνύουν ότι έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις “ανοιχτές” επεμβάσεις, πλεονεκτώντας όμως στη μείωση του πόνου, των μετεγχειρητικών επιπλοκών και του χρόνου νοσηλείας. Η ρομποτική χειρουργική κερδίζει ολοένα έδαφος, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής με την απόλυτη ακρίβεια και μεγαλύτερη ικανότητα των χειρισμών του χειρουργού.

Πέρα όμως από τα νεοπλάσματα, το πεπτικό σύστημα προσβάλλεται και από άλλες νόσους που πολλές φορές χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοικωνήστε με τον ιατρό για να κλείσετε ραντεβού.

This post is also available in: Αγγλικα Αλβανικα Βουλγαρικα