Bariclip

Το Bariclip, αποτελεί μια εξαιρετικά πρωτοποριακή μέθοδο απώλειας βάρους που θυμίζει το γαστρικό μανίκι με τη διαφορά ότι δεν αφαιρείται το μέρος του στομάχου αλλά τοποθετείται γαστρικό clip

Bariclip sgabriel

Τεχνική παχυσαρκίας Bariclip Σωτήρης Γαβριήλ

BARICLIP: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Ο βραβευμένος χειρουργός παχυσαρκίας Σωτήρης Γαβριήλ ήδη εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται – ως μέλος της κοινότητας- στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παχυσαρκίας που λαμβάνει χώρα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.
Οι εξελίξεις γύρω από τη χειρουργικη παχυσαρκίας είναι πολυ σημαντικές και εξαιρετικά ενθαρρυντικες και για τη χώρα μας καθώς η ομάδα του Dr.S.Gabriel λαμβάνει σημαντική εκπαίδευση στην νέα τεχνική Bariclip και το προσεχές διάστημα, από τον Σεπτέμβρη, θα εφαρμόζει πλέον και στην Ελλάδα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ BARICLIP:

Πρόκειται επί της ουσίας για μια εξαιρετικά πρωτοποριακή μέθοδο απώλειας βάρους που θυμίζει το γαστρικο μανίκι με τη διαφορά ότι δεν αφαιρείται το μέρος του στομάχου αλλά τοποθετείται γαστρικού clip. Επί της ουσίας δηλαδή πρόκειται για μια τεχνική αντίστοιχη της γαστρικης πτυχωσης όπου το περιττό μέρος του στομάχου απομονωνεται.

Έτσι εκείνο που πετυχαίνουμε είναι ένα στομάχι που θα δέχεται μικρότερη ποσότητα τροφής, με την διαφορά πως στην περίπτωση του bariclip το τμήμα του στομάχου απομονώνεται και δεν αφαιρείται επομένως δεν μιλάμε για μόνιμη τεχνική.

Είναι μία εξαιρετικη μέθοδος η οποία τείνει να  αντικαταστήσει τις τεχνικές του γαστρικού δακτυλίου και της γαστρικης πτυχωσης με εξίσου μεγάλη αποτελεσματικοτητα καθώς απευθύνεται στην μεγαλύτερη μερίδα υπέρβαρων ατόμων.

Δεν απαιτεί ρυθμίσεις όπως στην περίπτωση του γαστρικού δακτυλίου, ούτε έχει κάποια βαλβίδα που θα πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το δέρμα με αποτέλεσμα να μην έχει εκκρεμότητες στο μέλλον.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Η τοποθέτηση του bariclip γίνεται με ελάχιστα επεμβατικο τρόπο εντός μιας ώρας περίπου.  Οι ασθενείς αποχωρούν από την κλινική την ίδια ημέρα της διαδικασίας και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός των επόμενων πέντε ημερών.

Πρόκειται για μία τεχνική πλήρως αναστρέψιμη, που αφήνει άθικτο το στομάχι εφόσον γίνει αφαίρεση του clip και είναι κατάλληλη για εκείνους που είναι επιφυλακτικοι με τις μόνιμες λύσεις.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ BARICLIP:

Η τεχνική του Bariclip εχει δείξει μέχρι στιγμής δείγματα πως υποκαθιστά επάξια κάποιες από τις κλασικές τεχνικές όπως αυτές του γαστρικού δακτυλίου και της πτυχωσης, στις περιπτώσεις ομως όπου δεν υπάρχει νοσογόνος παχυσαρκία καθώς τότε εξακολουθεί να αποτελεί σωστή λύση αποκλειστικά το γαστρικό μανίκι και το γαστρικό bypass.

Το Bariclip είναι μια τεχνική που μπορεί να τοποθετηθεί σε ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας, αποτελεί όμως παράλληλα μία πολύ καλή λύση για έναν ηλικιωμένο ασθενή για τον λόγο πως είναι ελάχιστα επεμβατική διαδικασία.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ BARICLIP:

Στα σοβαρά πλεονεκτήματα της τεχνικής bariclip είναι οι πραγματικά ελάχιστες παρενέργειες και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοπή του στομάχου, γεγονός επομένως που δεν επιφέρει ανατομικές αλλαγές στο στομάχι καθώς η ανατομία επιστρέφει στο φυσιολογικό εαν το clip αφαιρεθεί. Επιπλέον ο χρόνος ανάρρωσης είναι ελάχιστος συγκριτικά με τις κλασικές βαριατρικες τεχνικές ενώ δεν υπάρχει παραμονή στο νοσοκομείο.

Αποτελεί (παρά το γεγονός πως δεν είναι μόνιμη λύση) πραγματικά εξαιρετική επιλογή για τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν αποτύχει προηγουμένως σε πιο συντηρητικές εναλλακτικές λύσεις μείωσης βάρους οπως συνεχόμενες δίαιτες ή ενδοσκοπικές τεχνικές  όπως το γαστρικό μπότοξ ή το γαστρικό μπαλόνι.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Επηρεάζει σε μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη;

Είναι πολύ σημαντικό πως η τεχνική bariclip δεν επηρεάζει ενδεχόμενη εγκυμοσύνη και μάλιστα λόγω του οτι η απώλεια βάρους έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε αύξηση της γονιμότητας, αυξάνει τις πιθανότητες για την επίτευξη μιας εγκυμοσύνης.

2) Επιτρέπεται η γυμναστική;

Δεν υπάρχει καμία αντενδειξη στο να γυμναστεί κανείς μετά την τοποθέτηση του bariclip. Η ανάρρωση διαρκεί μόλις λίγα 24ωρα και αμέσως μετά επιτρέπεται κάθε είδους άσκησης.

3) Από ποιο BMI επιτρέπεται να γίνει η τεχνική Bariclip;

Η τεχνική bariclip μπορεί να γίνει σε άτομα με δείκτη μάζας σώματος από 26 και άνω δηλαδή μπορεί να γίνει και σε άτομα υπερβαρα και όχι παχύσαρκα όπως π.χ σε ένα άτομο με ύψος 168 και βάρος 80 κιλα.  Στην νοσογόνο παχυσαρκία εξακολουθεί να θεωρείται καλύτερη αντιμετώπιση η χρήση τεχνικών όπως το γαστρικό μανίκι ή το γαστρικό bypass.

4) Σε ποιες ηλικίες μπορεί να γίνει;

Δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός στην συγκεκριμένη διαδικασία καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική και για τον λόγο αυτό το bariclip μπορεί να γίνει σε άτομα νεαρά που βρίσκονται στην εφηβεία έως σε ηλικιωμένα άτομα.

5) Μετά την διαδικασία θα έχω παρενέργειες;

Εφόσον το άτομο ακολουθήσει τις απλές οδηγίες ανάρρωση που θα δώσει ο θεράπων ιατρός μετά το bariclip δεν θα έχει καμία απολύτως παρενέργεια.  Πρόκειται για μια τεχνική που ελαχιστοποιει τις πιθανότητες επιπλοκης και δεν προκαλεί παρενέργειες όπως δυσαπορρόφηση τροφών ή γαστρο-οισοφαγικη παλινδρομηση.

6) Υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας από το υλικό;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην τεχνική bariclip (τιτάνιο και ιατρική σιλικόνη) δεν δημιουργούν αλλεργίες ούτε υπάρχει κίνδυνος μελλοντικού προβληματος.

Dr.Moises Jacobs

Ο Dr.Moises Jacobs είναι ο master παγκοσμίως στην τεχνική του Bariclip και χαιρόμαστε πολύ που ανταποκριθηκε στην πρόσκληση της ομάδας του Dr.S.Gabriel, να ταξιδέψει από την Αμερική ειδικά για εμάς, στο πλαίσιο της αυτοβελτιωσης μας, μιας και η τεχνική εφαρμόζεται στην Ελλάδα ήδη από εμάς αποκλειστικά.

Μετά τη συνεργασία που είχαμε και την ειδική εκπαίδευση που λάβαμε στην τεχνική του Bariclip κατά το φετινό παγκόσμιο συνέδριο παχυσαρκίας, μας έδωσε τις τελευταίες πολύτιμες συμβουλές του, τόσο σχετικά με την ίδια την επέμβαση όσο και για την πορεία του ατόμου μετά από αυτήν.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και τις πιστοποιήσεις που λάβαμε και ευχόμαστε να τον συναντήσουμε σύντομα ξανά!

Με τον διακεκριμένο συνάδελφο, χειρουργό παχυσαρκίας Dr.Moise Jacob από την Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου έχουμε αυτές τις ημέρες την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στην Αθήνα!

Mετά την τοποθέτηση του Bariclip

Λίγες μόνο ώρες μετά την τοποθέτηση του Bariclip από τον Dr.S.Gabriel και ο ασθενής παίρνει το εξιτήριο του. Χωρίς ταλαιπωρία και πλήρως λειτουργικός, έτοιμος να επιστρέψει στην καθημερινότητά του και την εργασία του.

Παράλληλα όμως θα αντιμετωπίσει πολύ δραστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Πρόκειται για την πιο σύντομη, αναίμακτη και ανώδυνη επέμβαση που απευθύνεται σε άτομα υπέρβαρα με εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς πόνους και με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

Πλήρως αναστρέψιμη τεχνική, απλώς με την αφαίρεση του Bariclip.

Ιδανική μέθοδος για υπέρβαρα άτομα και άτομα που πήραν απότομα κιλά. (π.χ εγκυμοσύνη, κλιμακτήριος, καραντίνα κ.α) αλλα δεν θέλουν να προβούν σε κάποιο από τα κλασικά χειρουργεία και αναζητούν μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

ΔΕΝ απευθύνεται ωστόσο σε άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία όπου παραδοσιακά πρέπει να κάνουν το ειδικό γαστρικό μανίκι.

Το άτομο παράλληλα με την τεχνική του Bariclip θα πρέπει μακροπρόθεσμα να αποκτήσει υγιεινό τρόπο ζωής για να μην ξαναπάρει τα κιλά που θα χάσει.

Στη φωτογραφία με τον ασθενή μας την ώρα του εξιτηριου του και τον master της τεχνικής Dr. Moise Jacob από την Φλόριντα των ΗΠΑ, που είχαμε τη χαρά να αποδεχτεί την πρόσκληση μας και να τον φιλοξενήσουμε για κάποιες ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας.

This post is also available in: ГръцкиАнглийскиАлбански