Site icon Dr. Sotiris Gavriil – Ειδικός Χειρουργός

Τομείς Εξειδίκευσης

Τομεις Εξειδικευσης

Οι τομείς στους οποίους εξειδικεύομαι είναι η χειρουργική της παχυσαρκίας, της ογκολογίας και του πεπτικού, της κήλης και των ενδοκρινών αδένων.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και τις απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις παθήσεις που μπορεί να προσβάλλουν συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας, και η θεραπεία τους να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε τεχνικές που συμπεριλαμβάνονται στους προαναφερόμενους τομείς.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοικωνήστε με τον ιατρό για να κλείσετε ραντεβού.

Χειρουργικη Παχυσαρκιας

Χειρουργική παχυσαρκίας ή αλλιώς βαριατρική είναι μια σοβαρή χειρουργική διαδικασία, η οποία στοχεύει στη δημιουργία μικρότερου πεπτικού συστήματος και βοηθά στην απώλεια σημαντικού βάρους. Απαιτεί ισόβια δέσμευση, αλλαγή αντίληψης, υιοθέτηση πιο υγιεινής διατροφής αλλά και τρόπου ζωής. Απευθύνεται στα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία, δηλαδή με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 40 ή 35 όταν συνυπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας. Στα οφέλη συγκαταλέγονται η θεαματική βελτίωση της γενικής υγείας, η πρόληψη ή θεραπεία του διαβήτη, της δισλιπιδαιμίας, της υπέρτασης, παραγόντων που οδηγούν σε καρδιαγγειακά νοσήματα και πρόωρο θάνατο.

Αντενδείξεις αποτελούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν μετεγχειρητικές επιπλοκές, οι σοβαρές ψυχικές διαταραχές, η εξάρτηση από ουσίες και αλκοόλ, ηλικία μικρότερη των 18 ή μεγαλύτερη των 65, και η αδυναμία συνεργασίας με τον γιατρό και τήρησης των μετεγχειρητικών οδηγιών.

Οι χειρουργικες τεχνικες χωριζονται σε δυο κατηγοριες:

  • περιοριστικες
    Στόχος των οποίων είναι ο περιορισμός της ποσότητας τροφής που λαμβάνεται. Σ’ αυτές ανήκουν ο δακτύλιος, το μανίκι, η πτύχωση και το μπαλόνι.
  • μικτΕς
    Συνδυάζουν την περιοριστική τεχνική με τη δυσαπορρόφηση. Στην κατηγορία ανήκουν το γαστρικό bypass μικρής έλικας και η χολοπαγκρεατική παράκαμψη.

Όλες οι τεχνικές εκτελούνται λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετεγχειρητικών επιπλοκών. Το ανοιχτό χειρουργείο δεν αποτελεί επιλογή, καθώς, λόγω της περιορισμένης όρασης του χειρουργού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κακώσεων σε όργανα, διαπύησης τραύματος, εκσπλάχνωσης και κήλης.

Ποια τεχνικΗ εΙναι κατΑλληλη για μΕνα;

Πριν από την επιλογή της κατάλληλης τεχνικής είναι σημαντική η κατανόηση των αλλαγών που γίνονται στο σώμα όταν παρουσιάζεται η παχυσαρκία. Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, προκαλούνται δομικές αλλαγές στα εσωτερικά όργανα: αύξηση του στομάχου και του θόλου και των κυττάρων που παράγουν την γκρελίνη, αύξηση του μήκους και της απορροφητικότητας του λεπτού εντέρου.

Αυτές οι βασικές αλλαγές επιδρούν στον εγκέφαλο, στο κέντρο της πείνας, οπότε οι άνθρωποι πεινάνε περισσότερο και γίνονται βουλιμικοί. Για να λυθεί ο φαύλος κύκλος σε πρώτη φάση πρέπει να προσπαθήσουμε να μικρύνουμε το στομάχι. Για να το πετύχουμε, χρησιμοποιούμε περιοριστικές τεχνικές, όπως είναι ο γαστρικός δακτύλιος και το γαστρικό μανίκι.

Η επιλογή της τεχνικής συναποφασίζεται με τον χειρουργό παχυσαρκίας και εξαρτάται από πλήθος παραγόντων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και τον χαρακτήρα του ασθενή. Για παράδειγμα, αν ο τόπος διαμονής του ασθενή είναι μακριά από τον τόπο που εκτελείται η επέμβαση, ή αν ο ασθενής δεν μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού επιλέγεται το γαστρικό μανίκι, το οποίο θεωρείται και μέθοδος επιλογής σε διαβητικούς ασθενής.

Αν ο ασθενής έχει την διάθεση να προσπαθήσει και χρειάζεται μόνο μια μικρή βοήθεια για να χάσει τα επιπλέον κιλά του, ή εάν φοβάται τις επεμβάσεις ο δακτύλιος είναι η λύση επιλογής. Στην περίπτωση που έχει τοποθετηθεί δακτύλιος και η έκβαση της επέμβασης δεν είναι η αναμενόμενη, είτε λόγω βουλιμίας, είτε διάτασης του οισοφάγου είτε επειδή γλίστρησε ο δακτύλιος, η μετατροπή σε γαστρικό μανίκι αποτελεί την ιδανική λύση. Αν η αρχική επέμβαση είναι γαστρικό μανίκι και παρουσιαστεί υποτροπή σε μερικά χρόνια, πρέπει να μελετήσουμε αν το μανίκι είναι φαρδύ ή αν έχει υποστεί διάταση, οπότε εφαρμόζεται η πτύχωση, μια απλή, γρήγορη και ασφαλής επέμβαση.

Αν πάλι το μέγεθος είναι τυπικό και ο ασθενής παρουσιάζει υποτροπή θα πρέπει να συμπληρώνεται η χολοπαγκρεατική παράκαμψη, μια τεχνική που έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Σε κάθε περίπτωση, οι λιγότερο επεμβατικές τεχνικές, αυτές που δεν αλλάζουν την φυσιολογία του ασθενή και που περιορίζουν τον χρόνο ανάρρωσης και επιστροφής στις καθημερινές δραστηριότητες αποτελούν την αρχική επιλογή. Εάν αυτές αποτύχουν, εφαρμόζονται οι μικτές τεχνικές, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Περισσοτερες πληροφοριες:

ΧειρουργικΗ ΟγκολοΓΙα & ΠεπτικοΥ

Η χειρουργική ογκολογία ασχολείται με την χειρουργική αφαίρεση των νεοπλασμάτων. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν κατανοήσει περισσότερο τη νόσο και έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος στην αντιμετώπισή της.

Διεθνώς καταγράφονται σημαντικά αποτελέσματα με την χρήση νέας γενιάς φαρμάκων που μπλοκάρουν τους παράγοντες αγγειογέννεσης των όγκων, αλλά και με την εξέλιξη των «αναίμακτων επεμβάσεων» και κυρίως της λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Η εφαρμογή της λαπαροσκοπικής μεθόδου στην ογκολογία αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, πρόσφατες όμως μελέτες αποδεικνύουν ότι έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις “ανοιχτές” επεμβάσεις, πλεονεκτώντας όμως στη μείωση του πόνου, των μετεγχειρητικών επιπλοκών και του χρόνου νοσηλείας. Η ρομποτική χειρουργική κερδίζει ολοένα έδαφος, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής με την απόλυτη ακρίβεια και μεγαλύτερη ικανότητα των χειρισμών του χειρουργού.

Πέρα όμως από τα νεοπλάσματα, το πεπτικό σύστημα προσβάλλεται και από άλλες νόσους που πολλές φορές χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης.

Περισσοτερες πληροφοριες:

Χειρουργικη Ενδοκρινων Αδενων

Οι ενδοκρινείς αδένες εκκρίνουν ορμόνες κατευθείαν στο αίμα, απ’ όπου διοχετεύονται σε διάφορα όργανα του σώματος, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Μεταξύ των σημαντικότερων ενδοκρινών αδένων είναι ο θυρεοειδής, οι παραθυρεοειδείς και τα επινεφρίδια.

Αιμορροιδες

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες του πρωκτού και είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του τελικού άκρου του πεπτικού συστήματος. Πολλές φορές οι φλέβες αυτές ερεθίζονται και διογκώνονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ενοχλητικά, και αρκετές φορές επώδυνα, συμπτώματα. Τα αίτια αυτής της αιμορροϊδοπάθειας αν και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες δεν έχουν γίνει γνωστά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι συνήθειές μας και η καθημερινότητά μας είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν τις αιμορροΐδες. Πώς; Ο περιορισμένος χρόνος μας αναγκάζει να μην επισκεπτόμαστε την τουαλέτα τόσο συχνά όσο το απαιτεί ο οργανισμός μας, και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται θηριώδης υπερτονία του μυϊκού συστήματος του πρωκτού. Έτσι, προκαλείται η αιμορροϊδοπάθεια.

Τα συμπτώματα της πάθησης είναι: φαγούρα, πρήξιμο, τσούξιμο, δυσκοιλιότητα, αιμορραγία, έντονος πόνος, αίσθημα ατελούς κένωσης, έκκριση βλέννας και δυσφορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι ασθενείς υποφέρουν από τα παραπάνω συμπτώματα. Ο κάθε ασθενής αποτελεί και αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση.

Οι αιμορροιδες χωριζονται σε 2 κατηγοριες:

  • εσωτερικες
    Εμφανίζονται εσωτερικά του πρωκτού και τις περισσότερες φορές αιμορραγούν. Συνήθως δεν εμφανίζουν άλλα συμπτώματα πέρα από την αιμορραγία εκτός από κάποιες περιπτώσεις φαγούρας στον πρωκτό. Κατά τη διάρκεια της αφόδευσης είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και εξωτερικά αλλά μετά το πέρας επανέρχονται και πάλι στην αρχική τους θέση.
  • εξωτερικες
    Εμφανίζονται στο πρωκτικό στόμιο και τις περισσότερες φορές κρέμονται έξω από τον πρωκτό. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις δημιουργείται θρόμβωση η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ έντονο πόνο. Ο πόνος αυτός μπορεί να διαρκέσει για 2-3 μέρες και η θρόμβωση για μερικές εβδομάδες.

Η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά. Μία από τις πιο γνωστές και ανώδυνες επεμβάσεις είναι η μέθοδος Peter Lord ή διαφορετικά Διαστολή του Πρωκτικού Δακτυλίου. Η επέμβαση αυτή ‘χτυπάει’ την πηγή του προβλήματος που είναι η υπερτονία των σφιγκτήρων του πρωκτού και ο συνεχής σπασμός τους. Είναι μία πολύ απλή, ανώδυνη με σίγουρα αποτελέσματα επέμβαση. Κατά τη Μέθοδο Peter Lord με την χρήση ενός ειδικού μπαλονιού διαστολέα διαστέλλεται ο δακτύλιος του πρωκτού ελεγχόμενα από τον θεράποντα γιατρό και ο ασθενής απαλλάσσεται από τον πόνο και οποιαδήποτε συμπτώματα παρουσίαζε πριν την επέμβαση.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του χωρίς να ταλαιπωρείται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, πόνους ή άλλα μετεγχειρητικά προβλήματα.

Η μέθοδος Peter Lord είναι η μοναδική μέθοδος που αντιμετωπίζει και θεραπεύει τόσο άμεσα και τόσο αποτελεσματικά την αιτία, και όχι τα συμπτώματα, των αιμορροΐδων.

Νεα επαναστατικη τεχνικη για τις αιμορροιδες

Είναι μία τεχνική η οποία γίνεται με οπτική ίνα του laser, χωρίς χειρουργικό τραύμα. Η ίνα του laser μπαίνει στις αιμορροϊδικές φλέβες και τις καταστρέφει με αποτέλεσμα η αιμορροΪδες να μεταφέρονται στην θέση που πρέπει να είναι, δηλαδή πάνω από τον σφιγκτήρα, και παράλληλα δημιουργείται με αυτή την τεχνική ένα lifting στο πρωκτόδερμα με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Χειρουργικη Κηλης

Κήλη ονομάζεται η πρόπτωση και προβολή μέρους του εντέρου λόγω εξασθένησης τμήματος του κοιλιακού τοιχώματος. Η παρουσία κήλης γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον ασθενή, ο οποίος όταν βρίσκεται σε όρθια στάση παρατηρεί μια προπέτεια (εξόγκωμα) στην πάσχουσα περιοχή. Η προπέτεια αρχικά είναι ανατασσόμενη και υποχωρεί όταν ο ασθενής ξαπλώνει ή πιέζει το σημείο. Συνοδεύεται άλλοτε από δυσφορία, άλλοτε από πόνο που γίνεται εντονότερος με την άρση βάρους, το βήχα ή μετά από πολύωρη ορθοστασία. Όταν ο πόνος γίνεται έντονος, οξύς και επίμονος ενδέχεται να προκαλείται από περίσφυξη, η οποία χρήζει άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης ώστε να αποφευχθεί η ισχαιμία και η νέκρωση του εντέρου. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι επιβεβλημένη η άμεση επικοινωνία του ασθενή με τον γιατρό του, διότι οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να απειλήσει ακόμη τη ζωή του. Η κήλη μπορεί να υπάρχει εκ γενετής, ή να δημιουργηθεί εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η πίεση στα τοιχώματα της κοιλιάς που προκαλείται από χρόνιο βήχα, δυσκοιλιότητα, παχυσαρκία, εγκυμοσύνη ή ενασχόληση με χειρωνακτικές εργασίες που απαιτούν την συχνή άρση βάρους. Επίσης, μπορεί να προκληθεί μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση.

Τα ειδη των κηλων ειναι:

Η οριστική αντιμετώπισή τους γίνεται χειρουργικά, αφού δεν υπάρχουν συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας. Προσωρινή χρήση κηλεπιδέσμου συνιστάται μόνο σε περιπτώσεις που επιβάλλεται η καθυστέρηση της χειρουργικής αντιμετώπισης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος σχηματισμού ουλώδους ιστού γύρω από την κήλη, ο οποίος καθιστά δυσκολότερη την μετέπειτα χειρουργική αντιμετώπιση.

Η ιδανική χειρουργική μέθοδος αποκατάστασης της κήλης είναι η λαπαροσκοπική, κατά την οποία τοποθετείται χειρουργικό πλέγμα πάνω στη βλάβη, μέσω οπών μεγέθους μόλις 5 χιλιοστών. Το πολύ μικρό μέγεθος της τομής, αποκλείει αιμορραγίες, έντονους μετεγχειρητικούς πόνους και πολυήμερη παραμονή του ασθενή στο νοσοκομείο, η οποία δεν ξεπερνά τις 24 ώρες. Επιπλέον, η λαπαροσκοπική αποκατάσταση υπερτερεί έναντι της ανοιχτής χειρουργικής αντιμετώπισης της κήλης, λόγω απουσίας μετεγχειρητικών φλεγμονών και λοιμώξεων και περιορισμού της πιθανότητας επανεμφάνισης της κήλης σε ποσοστό κάτω του 1%.

Προεγχειρητικά, ο ασθενής υποβάλλεται σε απλό καρδιολογικό αναπνευστικό και αιματολογικό έλεγχο. Σε περίπτωση που λαμβάνει αντιπηκτικά ή ασπιρίνη, διακόπτεται η λήψη τους 5-7 ημέρες πριν από την επέμβαση.

Η επέμβαση γίνεται με επισκληρίδια ή γενική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του αμέσως μόλις είναι σε θέση να περπατήσει, στις περισσότερες περιπτώσεις αυθημερόν. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται σε λίγες ημέρες.

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι συνήθως ήπιος και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Όπως προαναφέρθηκε, η πιθανότητα επιπλοκών είναι εξαιρετικά σπάνια, όμως σε περίπτωση εμφάνισής τους αντιμετωπίζονται εύκολα και συντηρητικά, με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Ο ασθενής θα πρέπει να αποταθεί αμέσως στον χειρουργό σε περίπτωση αιμορραγίας, πυρετού, έντονου πρηξίματος στην κοιλιά, ναυτίας ή εμέτου. Η επανεξέτασή του γίνεται 10-15 ημέρες μετά την επέμβαση.

Χειρουργικη κυστης κοκυγγος

Η κύστη κόκυγγος είναι μία συχνή πάθηση κυρίως σε νέες ηλικίες, η οποία είναι μεν καλοήθη πάθηση, αλλά συχνά ταλαιπωρεί τους ασθενείς επειδή χρειάζεται να κάνουν χειρουργική αφαίρεση, καθημερινές αλλαγές, με αποτέλεσμα να τους ταλαιπωρεί πάνω από μήνα και συχνά είναι αναγκαίο να απέχουν από την εργασία τους.

Παράλληλα μέχρι στιγμής η αφαίρεση κύστης κόκυγγος είναι μια επώδυνη τεχνική και συχνά έχει κακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται μία νέα τεχνική μικρής παρέμβασης όπου γίνεται ενδοσκοπική επέμβαση στην κύστη κόκυγγος.

Συγκεκριμένα από μία μικρή οπή, εισάγουμε μία μικρή κάμερα και από ένα κανάλι εργασίας μπορούμε να αφαιρέσουμε την κύστη και να καυτηριάσουμε την περιοχή.

Τα αποτελέσματα είναι ο ασθενής να μην χρειάζεται νοσηλεία, να μην έχει τραύμα, να μην χρειάζεται αλλαγές και να επανέχεται άμεσα στην εργασία του.

Έτσι η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πάρα πλλλά στην θεραπεία της κύστης κόκυγγος, η οποία ήταν μεν απλή αλλά πολύ επίπονη.

Εφαρμογες laser στην χειρουργικη

Η ιατρική προσπαθεί πάρα πολύ καιρό να αξιοποιήσει τις ευεργετικές δράσεις του laser στην χειρουργική.

Το τελευταίο διάστημα η εφαρμογή της οπτικής ίνας του laser όπου εφαρμόζει την δράση του με ακρίβεια και ως προς την θέση κι ως προς την ενέργεια σε σχέση με το πάσχον όργανο, έφερε σημαντική επανάσταση σε αυτό τον τομέα.

Σήμερα λοιπόν το Laser χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα στις παθήσεις των αιμορροϊδων, περιπρωκτικά ή άλλα συρίγγια, στις παθήσεις κύστης κόκκυγος και κυρσούς άνω και κάτω άκρων, αλλά και κυρσούς οισοφάγων.

Περισσοτερες πληροφοριες:

  • Αιμορροιδες
    Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες οι οποίες έπρεπε να βρίσκονται στην σωστή θέση πάνω απο τον σφιγκτήρα. Όμως με την πάροδο του χρόνου και λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι αιμορροϊδικές φλέβες προπίπτουν κατω απο τον σφιγκτήρα, με αποτέλεσμα, να στραγγαλίζονται από τον σφιγκτήρα και να δημιουργούν πόνο, αιμοραγία, κνησμό και κακό αισθητικό αποτέλεσμα.

    Η εφαρμογή της οπτικής ίνας του laser σε συνδυασμό με ήπια διαστολή του σφιγκτήρα θεραπεύει οριστικά χωρίς πόνο και νοσηλεία την πάθηση αυτή. Συγκεκριμένα τοποθετούμε την οπτική ίνα στις προπίπτουσες φλέβες με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να μεταφέρονται οριστικά πάνω απο τον σφιγκτήρα στην θέση που έπρεπε να βρίσκονται με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και θεραπεία. Έτσι πέρα απο την θεραπεία της πάθησης γίνεται και ενα lifting πρωκτού και δημιουργείται επιπρόσθετα ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

  • Αισθητικη πρωκτου
    Ο πρωκτός είναι μία περιοχή του σώματος όπου δημιουργούνται διάφορες παθήσεις λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και λόγω της διατροφής. Οι παθήσεις που δημιουργούνται είναι οι αιμορροϊδες, οι οποίες ευθύνονται για το σακούλιασμα που παρουσιάζει το δέρμα (πρωκτόδερμα) έξω, και επίσης είναι τα περιπρωκτικά συρίγγια, τα οποία αποτελούν επικοινωνία του παχύ εντέρου με το δέρμα έξω. Επίσης οι ραγάδες του σφιγγτήρα (σχισήματα από τραυματισμούς) καθώς και τα κονδυλώματα.

    Όλες αυτές οι παθήσεις δημιουργούν κακό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και κακή λειτουργία του πρωκτού. Επίσης ένα άλλο θέμα στην αισθητική του πρωκτού, είναι το χρώμα του δέρματος, που συνήθως είναι πιο σκούρο από το κανονικό. Σήμερα με τις εφαρμογές της οπτικής ίνας του laser, μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτές τις παθήσεις καταρχήν, αλλά επίσης να κάνουμε και ανόρθωση-lifting του πρωκτού ώστε να υπάρχει λείανση του δέρματος αλλά και με ειδικό Laser λεύκανσης να βελτιώσουμε το χρώμα του δέρματος.

    Επίσης μπορούμε να κάψουμε και να εξαφανίσουμε τα κονδυλώματα του πρωκτού. Ανάλογα με το τι πρόβλημα έχει η αισθητική του πρωκτού, χρειάζεται η κατάλληλη διάγνωση και αντιμετώπιση, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

  • Κυστη Κοκκυγος
    Η κύστη κόκκυγος είναι μία συχνή πάθηση κυρίως σε νέους ανθρώπους και εμφανίζεται στην περιοχή του κόκκυγα, κάτω από το δέρμα, στον υποδόριο ιστό, όπου παρουσιάζονται συχνά φλεγμονές με πρήξιμο, κοκκίνισμα, πυρετό και πύον, ενώ δημιουργεί συνεχώς στην γύρω περιοχή συρίγγια.

    Η οπτική ίνα τοποθετείται στην καρδιά της κύστης κόκκυγος, όπου την συρρικνώνει και την κολλάει και ταυτόχρονα την τοποθετούμε και στα συρίγγια της κύστης κόκκυγος με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να καταστρέφονται με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και θεραπεία. Έτσι μια τέτοια πάθηση που θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, αλλαγές και τα λοιπά, σήμερα θεραπεύεται με την χρήση του laser χωρίς νοσηλεία και χρόνο αποθεραπείας (την επόμενη μέρα πηγαίνεις στην δουλειά σου).

  • Περιπρωκτικα & αλλα συριγγια
    Τα συρίγγια είναι επικοινωνία κάποιου εσωτερικού οργάνου (παχύ έντερο) με το δέρμα ή με άλλα εσωτερικά όργανα. Η οπτική ίνα του laser τοποθετείται στον συραγγώδη πόρο και με συγκεκριμένη δράση τον συρρικνώνει και τον κολλάει με αποτέλεσμα να σταματάει αυτή η επικοινωνία του εσωτερικού οργάνου με το δέρμα ή άλλο όργανο. Με αυτό τον τρόπο ενώ τα συρίγγια ήταν παθήσεις που χρειαζόταν μεγάλα χειρουργεία, πολύωρες νοσηλείες και πολύ χρόνο αποκατάστασης, γίνεται σήμερα αυθημερόν χωρίς πόνο, χωρίς νοσηλεία και χωρίς καθόλου χρόνο νοσηλείας (την επόμενη μέρα πηγαίνεις στη δουλειά σου).

This post is also available in: ΑγγλικαΑλβανικαΒουλγαρικα

Exit mobile version