Τροποποιηση γαστρικου bypass

Όπως έχουμε αναφέρει, το γαστρικό bypass είναι μία μικτή τεχνική, με την οποία ελαττώνεται η χωρητικότητα του στομάχου αλλά και η απορρόφηση της τροφής από το έντερο.

Υπάρχουν πολλά είδη γαστρικού bypass, και διαχωρίζονται ανάλογα με το ποσοστό απορρόφησης της τροφής. Μπορεί να είναι συντηρητικό, όταν δηλαδή χάνουμε λίγα κιλά, ή μπορεί να είναι επιθετικό, όταν δηλαδή χάνουμε πολλά κιλά.

Το γαστρικό bypass υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια, και έχουν χειρουργηθεί πολλοί ασθενείς μέχρι σήμερα. Κάποιοι από αυτούς είτε δεν έχουν χάσει όλα τα κιλά που έπρεπε να χάσουν, είτε έχουν πάρει ένα μέρος του αρχικού σωματικού τους βάρους, είτε έχουν χάσει πολύ περισσότερα κιλά από το κανονικό επίπεδο, κάτι που μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Στις μέρες μας, υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του γαστρικού bypass για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει ο ασθενής, ακόμα και για τους ασθενείς που δεν έχουν χάσει όσα κιλά θα ήθελαν ή για ασθενείς που έχουν χάσει περισσότερα από το κανονικό.

Η τροποποίηση αυτή είναι μια απλή διαδικασία, με 2 μέρες νοσηλεία, μικρού χειρουργικού ρίσκου και χαμηλού κόστους. Είναι λοιπόν, σημαντικό αν υπάρχουν ασθενείς που έχουν τέτοια προβλήματα με το γαστρικό bypass, να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους χειρουργούς και να μετατρέψουν το γαστρικό bypass, είτε σε πιο επιθετικό είτε σε πιο συντηρητικό, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουν.

Το γαστρικό bypass είναι μία σύνθετη τεχνική η οποία είναι πολύ αποτελεσματική και με καλή ποιότητα ζωής. Απαιτείται, όμως, τακτική παρακολούθηση από εξειδικευμένους γιατρούς που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και αν χρειαστεί να μπορέσουν να το τροποποιήσουν.

Σήμερα, η νεότερη εξέλιξη του γαστρικού bypass είναι το mini γαστρικό bypass. Η τεχνική αυτή είναι πιο απλή, με μικρή νοσηρότητα, πολύ καλά αποτελέσματα και κάνει την τεχνική του γαστρικού bypass πιο προσιτή στους γιατρούς.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *