Συχνες Ερωτησεις για την Γαστρικη Πτυχωση

Πόσο αποτελεσματική είναι ως τεχνική η γαστρική πτύχωση και σε ποιες περιπτώσεις ενδεικνύεται;

Η γαστρική πτύχωση ουσιαστικά αντιγράφει το γαστρικό μανίκι, είναι αρκετά αποτελεσματική, και είναι κατάλληλη σε ασθενείς με χαμηλό BMI (μικρή παχυσαρκία, 35-45), αλλά επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και σε σοβαρή παχυσαρκία, ιδιαίτερα αν ο ασθενής έχει επιφυλάξεις ως προς το sleeve και το bypass, που είναι μη αναστρέψιμες τεχνικές. Επίσης βασικό προτέρημα της τεχνικής είναι το χαμηλό κόστος επειδή δεν χρησιμοποιείται ειδικό υλικό.

Μπορεί να ανοίξουν οι ραφές και να μεγαλώσει το στομάχι;

Η τεχνική της γαστρικής πτύχωσης έχει μικρό ποσοστό υποτροπής της παχυσαρκίας μετά την δεκαετία, και γι’ αυτό οι ασθενείς πρέπει να προσέχουν την διατροφή τους και να κάνουν άσκηση και κίνηση. Σε περίπτωση που υπάρχει υποτροπή παχυσαρκίας πρέπει να μετατραπεί η τεχνική σε γαστρικό μανίκι.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Η τεχνική της πτύχωσης είναι από τις τεχνικές μικρής χειρουργικής βαρύτητας, οι βασικές επιπλοκές είναι η διαφυγή γαστρικών υγρών και ο εγκωλεασμός του στομάχου, αλλά είναι σε πολύ μικρά ποσοστά και μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ο χειρουργός έχει εμπειρία.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *