Αιμορροιδες – μεθοδος Peter Lord

Οι αιμορροΐδες ή διαφορετικά η αιμορροϊδοπάθεια είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους (πάνω από 60% του γενικού πληθυσμού υποφέρει από αυτές). Αρκετοί από αυτούς διστάζουν να μιλήσουν γι’ αυτό, αναγκάζονται να αλλάξουν την καθημερινότητα τους αποφεύγοντας τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να απομονώνονται και το συγκεκριμένο θέμα να αποτελεί κοινωνικό ταμπού.

Παρ’ ότι έχουν διεξαχθεί δεκάδες έρευνες για τις αιμορροΐδες, δεν είναι ξεκάθαρα μέχρι σήμερα τα ακριβή αίτια που τις προκαλούν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι συνήθειές μας και η καθημερινότητά μας είναι αυτή που μπορεί να προκαλέσει τις αιμορροΐδες. Πώς; Ο περιορισμένος χρόνος μας αναγκάζει να μην επισκεπτόμαστε την τουαλέτα τόσο συχνά όσο το απαιτεί ο οργανισμός μας, και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται θηριώδης υπερτονία του μυϊκού συστήματος του πρωκτού. Έτσι, προκαλούνται οι αιμορροΐδες.

Τα συμπτώματα της πάθησης είναι: φαγούρα, πρήξιμο, τσούξιμο, δυσκοιλιότητα, αιμορραγία, έντονος πόνος, αίσθημα ατελούς κένωσης, έκκριση βλέννας και δυσφορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι ασθενείς υποφέρουν από τα παραπάνω συμπτώματα. Ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση.

Η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά. Η πιο διαδεδομένη και πιο σύγχρονη μέθοδος είναι η Μέθοδος Peter Lord ή διαφορετικά Διαστολή του δακτυλίου. Η μέθοδος αυτή είναι ανώδυνη, αποτελεσματική και διαρκεί λίγα λεπτά. Με τη μέθοδο Peter Lord αντιμετωπίζεται άμεσα η κύρια αιτία του προβλήματος που είναι η υπερτονία των σφιγκτήρων του πρωκτού και ο σπασμός τους. Με την χρήση ενός ειδικού μπαλονιού διαστολέα η διαστολή του δακτυλίου είναι ελεγχόμενη και έτσι ο ασθενής απαλλάσσεται από τον πόνο και τα όποια συμπτώματα παρουσιάζει. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του χωρίς να ταλαιπωρείται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, πόνους ή άλλα μετεγχειρητικά προβλήματα. Η μέθοδος Peter Lord είναι η μοναδική μέθοδος που αντιμετωπίζει και θεραπεύει τόσο άμεσα και τόσο αποτελεσματικά την αιτία, και όχι τα συμπτώματα, των αιμορροΐδων.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *