Τα συμπερασματα από το Παγκοσμιο Συνεδριο της Παχυσαρκιας

Συνέδριο Παχυσαρκίας και Συμπεράσματα.

Στο Συνέδριο που έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συζητήθηκε εκτεταμένα το θέμα των μετατροπών μια τεχνικής παχυσαρκίας σε κάποια άλλη, όταν η προηγούμενη τεχνική έχει εξαντληθεί και ο ασθενής παρουσιάζει υποτροπή παχυσαρκίας.

Σήμερα πολλοί ασθενείς έχουν χειρουργηθεί με γαστρικό δακτύλιο, γαστρική πτύχωση, γαστρικό μανίκι ή γαστρικό bypass. Συχνά κάποιοι από τους ασθενείς έχουν σταματήσει να χάνουν κιλά ή και κάποιοι από αυτούς παρουσιάζουν υποτροπή παχυσαρκίας και αρχίζουν να παίρνουν κιλά. Έγκειται λοιπόν στην ικανότητα του χειρουργού και στην συνεργασία με τον ασθενή, ώστε να αποφασιστεί από κοινού πώς κάποια τεχνική που έχει εξαντλήσει τις ικανότητές της θα μετατραπεί σε νέα τεχνική και θα δώσει και πάλι ώθηση σε νέα απώλεια κιλών.

Ο γαστρικός δακτύλιος συχνά μετατρέπεται σε γαστρική πτύχωση ή γαστρικό bypass. Το sleeve gastrectomy και η γαστική πτύχωση καλό είναι να μετατρέπονται σε γαστρικό by pass. Αλλά και οι ασθενείς με γαστρικό μπαι πας που έχουν σταματήσει να χάνουν κιλά μπορεί να επανέλθουν στην απώλεια κιλών, με τροποποίηση του ίδιου του bypass σε επιθετικότερο με άλλη παράκαμψη εντέρου ή και να γίνει γαστρική πτύχωση στο τμήμα στομάχου που έχει μείνει.

Πολλοί ασθενείς είναι θυμωμένοι με την τεχνική που έχουν κάνει, ή και με τον χειρουργό τους, επειδή έχουν σταματήσει να χάνουν κιλά, ή και παίρνουν κιλά. Σε αυτό δεν έχουν δίκιο γιατί κάθε τεχνική έχει διατηρήσει ως ένα βαθμό την απώλεια των κιλών και τους έχει κρατήσει σε ένα χαμηλό σωματικό βάρος. Όμως κάθε τεχνική έχει πιθανότητα να παρουσιάσει υποτροπή παχυσαρκίας. Πρέπει λοιπόν να μελετηθεί που είναι το πρόβλημα και να γίνει κατάλληλη τροποποίηση.

Όλο λοιπόν το Παγκόσμιο Συνέδριο ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα. Άρα και για τους ανθρώπους που έχουν το παραπάνω πρόβλημα υπάρχει λύση, και τους συμβουλεύουμε να απευθυνθούν στον χειρουργό τους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *