Το γαστρικο μανικι σε σχεση με το γαστρικο bypass

Το γαστρικό μανίκι σε σχέση με το γαστρικό bypass

Όλοι πιστεύουν ότι το γαστρικό μανίκι και το γαστρικό bypass εέναι δύο διαφορετικές τεχνικές παχυσαρκίας. Η αλήθεια ειναι ότι το γαστρικό μανίκι είναι το πρώτο βήμα, δηλαδή το μισό γαστρικό bypass, και το δεύτερο βήμα είναι το πλήρες γαστρικό bypass.

Συγκεκριμένα το γαστρικό bypass περιλαμβάνει την σμίκρυνση του στομάχου με αφαίρεση του θόλου του στομάχου και παράκαμψη μέρους του εντέρου ώστε να έχουμε μικρότερη απορροφητικότητα των τροφών από το έντερο. Αυτή η επέμβαση υπήρξε πρώτη.

Επειδή όμως ήταν μεγάλη επέμβασημ άρχισε να γίνεται σε 2 βήματα. Πρώτα η σμίκρυνση του στομάχου με αφαίρεση του θόλου και μετά η παράκαμψη στο έντερο σε όσους ασθενείς την είχαν ανάγκη. Επειδή πολλοί ασθενείς δεν είχαν ανάγκη το δεύτερο βήμα έμεναν μόνο στην πρώτη επέμβαση, δηλαδή στην σμίκρυνση του στομάχου με αφαίρεση του θόλου, και αυτή η επέμβαση ονομάστηκε γαστρικό μανίκι (sleeve gastrectomy).

Αυτή είναι η πραγματικότητα, είναι δύο διαφορετικές επεμβάσεις, απλά το γαστρικό μανίκι πρέπει να γίνεται σε πρώτη φάση, και όσοι ασθενείς δεν λύσουν ριζικά και μόνιμα το πρόβλημα τους, να συμπληρώνουν την γαστρική παράκαμψη. Όπως καταλαβαένετε το γαστρικό bypass είναι πιο ριζική επέμβαση από το γαστρικό μανίκι, αλλά μεγαλλυτερη επλεμβαση και την χρειάζονται μόνο αυτοί που δεν πήγανε εντελώς καλά με το γαστρικό μανίκι.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *