Η λυση για τους υπερβαρους και το προβλημα της αυξομειωσης του βαρους

Λύση στο πρόβλημα αυξομείωσης βάρους των υπέρβαρων

Πολλοί άνθρωποι, την περίοδο των διακοπών παίρνουν πολλά κιλά όπως και σε περιόδους μετά από εγκυμοσύνες ή κάποιο ατύχημα αλλά και σε περιόδους με πολύ στρες στη δουλειά. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι απλά υπέρβαροι και όχι νοσηρά παχύσαρκοι. Συχνά το πρόβλημά τους είναι αισθητικό αλλά και προσωπικής αυτοεκτίμησης. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά κάνουν επίμονες δίαιτες, χάνουν και παίρνουν κιλά με αποτέλεσμα το αισθητικό πρόβλημα να γίνεται μεγαλύτερο αφού χαλάει και το δέρμα τους. Και στο τέλος συχνά καταλήγουν με νοσογόνο παχυσαρκία.

Μια καλή λύση για αυτους τους ανθρώπους είναι μια αναστρέψιμη και χαμηλής βαρύτητας τεχνική που είναι η γαστρική πτύχωση, στην οποία με μικρή χειρουργική παρέμβαση τοποθετούμε απλά ράμματα στο στομάχι με αποτέλεσμα να δίνουμε το σχήμα του γαστρικού μανικιού και να κάνουμε μία τεχνική “sleeve gastrectomy”. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γρήγορη ανάρρωση, παραμένουν μία ημέρα στο νοσοκομείο και μερικές μέρες μένουν εκτός δουλειάς αλλά λυνουν ριζικά και δια βίου ένα πρόβλημα, που είναι τα παραπάνω κιλά, έστω κι αν δεν είναι στην κατηγορία της νοσογόνουν παχυσαρκίας.

Είναι λοιπόν συχνά η μοναδική λύση γι αυτούς τους ανθρωπους. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι αυτή η τεχνική σε αυτά τα κιλά δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά παρόλα αυτά είναι η οικονομικότερη τεχνική μιας και δεν έχει ειδικό εμφυτεύσιμο υλικό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *