Ποια τεχνικη παχυσαρκιας ειναι καταλληλη για τον καθενα;

Επειδή έχουμε αναλύσει σχεδόν όλες τις τεχνικές παχυσαρκίας και μπορεί να υπάρχει σύγχυση για το ποια είναι η κατάλληλη επέμβαση για τον καθένα, θα προσπαθήσουμε με απλό τρόπο να αναπτύξουμε σε ποιους ανθρώπους ταιριάζει η κάθε τεχνική.

1. Γαστρικός Δακτύλιος: Είναι τεχνική κατάλληλη για όλους τους υπέρβαρους ανθρώπους, κυρίως όμως στους νέους ανθρώπους με καλό μυικό σύστημα (καλές καύσεις). Είναι κατάλληλη επίσης για ευκαιριακές μορφές παχυσαρκίας.

2. Γαστρική Πτύχωση: Κατάλληλη για όλους τους υπέρβαρους ανθρώπους, κυρίως όμως για νέους ανθρώπους με καλό μυικό σύστημα, αλλά και σε εκείνους που είχαν κάνει δακτύλιο και τον αφαίρεσαν σαν μορφή προστασίας για να μην υποτροπιάσει η παχυσαρκία. Είναι κατάλληλη επίσης για ευκαιριακές μορφές παχυσαρκίας. Τέλος είναι κατάλληλη για ασθενείς που έχουν κάνει γαστρικό μανίκι το οποίο παρουσιάζει ατέλειες (έχει διαταθεί), και μπορεί να το συμπληρώσει.

3. Γαστρικό Μανίκι: Είναι κατάλληλη τεχνική για όλους τους υπέρβαρους ανθρώπους, κυρίως όμως για όσους έχουν σοβαρές μορφές παχυσαρκίας, είναι γλυκοεξαρτώμενοι ή διαβητικοί και έχουν προβλήματα υγείας (υπέρταση, αναπνευστικά, κλπ.)

4. Mini Gastric Bypass: Είναι μία κατάλληλη τεχνική για όλους τους υπέρβαρους ανθρώπους, κυρίως όμως για όσους έχουν σοβαρές μορφές παχυσαρκίας, είναι γλυκοεξαρτώμενοι ή διαβητικοί και έχουν προβλήματα υγείας (υπέρταση, αναπνευστικά, κλπ.). Επιπρόσθετα είναι κατάλληλη για ασθενείς που έχουν κάνει γαστρικό μανίκι και έχουν ξαναπάρει τα κιλά τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις, για την εύρεση της καταλληλότητας της κάθε θεραπείας για τον κάθε ασθενή, πρέπει να γίνεται ραντεβού με τον ειδικό χειρούργο παχυσαρκίας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *