Γαστρικο Μπαλονι

Το γαστρικό μπαλόνι είναι μία αναστρέψιμη τεχνική παχυσαρκίας η οποία είναι απλή και έχει εφαρμογή σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη τεχνική δεν πραγματοποιείται με χειρουργική επέμβαση αλλά με γαστροσκόπηση.

Πιο αναλυτικά, τοποθετείται το μπαλόνι ξεφούσκωτο στο στομάχι του ασθενή και στη συνέχεια φουσκώνεται με αέρα, και με τον τρόπο αυτό καταλαμβάνει το θόλο του στομάχου και προκαλεί κορεσμό. Κατά την τεχνική αυτή, δεν είναι απαραίτητη η νοσηλεία του ασθενή. Το μπαλόνι παραμένει στο στομάχι του ασθενή για 6 μήνες και μετά αφαιρείται με μία απλή γαστροσκόπηση.

Έχει εφαρμογή σε ανθρώπους με μικρό πρόβλημα παχυσαρκίας ή σε ανθρώπους που παρουσιάζουν ευκαιριακές μορφές παχυσαρκίας, όπως πχ. μετά από εγκυμοσύνη ή τροχαίο, κι έχουν διάθεση να τροποποιήσουν τον τρόπο ζωής τους με υγιεινή διατροφή και άσκηση, ώστε τα κιλά που θα χάσουν με το μπαλόνι να μην τα ξαναπάρουν.

Επίσης, το γαστρικό μπαλόνι χρησιμοποιείται και σε πολύ σοβαρές μορφές παχυσαρκίας, που λόγω προβλημάτων υγείας δεν είναι σε θέση οι ασθενείς να χειρουργηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τοποθετείται το μπαλόνι ώστε να χάσουν για 6 μήνες αρκετά κιλά, να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους και με ασφάλεια να μπορέσουν να χειρουργηθούν.

Το γαστρικό μπαλόνι είναι, λοιπόν, μία τεχνική που υπό ειδικές συνθήκες είναι πολύ χρήσιμη στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *