Γαστρικος δακτυλιος, πτυχωση, μανικι, bypass. Ποια ειναι η καλυτερη τεχνικη;

Ποια είναι η καλύτερη τεχνική;

Εάν θέσουμε το ερώτημα ανάμεσα στα γαστρικό δακτύλιο, πτύχωση, μανίκι, bypass, ποιά είναι η καλύτερη τεχνική, θα σας απαντήσω ότι η καλύτερη τεχνική είναι αυτή που ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο.

Κάποιοι άνθρωποι έχουνε ευκαιριακή παχυσαρκία μετά από εγκυμοσύνη, μετά από κάποιο ατύχημα ή μετά από διακοπές, και σε αυτούς θα ταίριαζε μία απλή αναστρέψιμη τεχνική όπως είναι ο γαστρικός δακτύλιος. Υπάρχουν ασθενείς που έχουν αρκετά σοβαρή μορφή παχυσασκίας αλλά όμως θέλουν να κάνουν απλές τεχνικές που να φύγουν την ίδια μέρα από το νοσοκομείο χωρίς κινδύνους και επιπλοκές και είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους με άσκηση και διατροφή, και σε αυτούς επίσης θα ταίριαζε ο δακτύλιος παχυσαρκίας.

Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι έχουνε σοβαρή παχυσαρκία, πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και είναι διατεθιμένοι να λύσουν ριζικά και μόνιμα το πρόβλημά τους και να παραμείνουν, αν χρειαστεί, μία εβδομάδα έως δέκα μέρες στο νοσοκομείο. Σε αυτούς θα ταίριαζε το γαστρικό μανίκι.

Άλλοι ασθενείς έχουν κάνει περιοριστικές τεχνικές, όπως είναι ο γαστρικός δακτύλιος, το γαστρικό μανίκι ή η κάθετη διαμερισματοποίηση, και παρόλα αυτά έχουν ξαναπάρει κιλά. Σε αυτούς θα ταίριαζε πραγματικά το γαστρικό bypass.

Και υπάρχουν ασθενείς που έχουν πράγματι παχυσαρκία, θέλουν να λύσουν το πρόβλημα ριζικά αλλά έχουν ακούσει αρνητικά πράγματα για τον γαστρικό δακτύλιο, όμως δεν θα ήθελαν να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις. Σε αυτούς θα ταίριαζε η γαστρική πτύχωση.

Γενικώς όλες οι τεχνικές έχουν εφαρμογή ανάλογα με το προφίλ του ανθρώπου, τα προβλήματα υγείας που έχει και την διάθεσή του να αλλάξει τρόπο ζωής και συμπεριφορές. Επομένως είναι σωστό ούτε να δαιμονοποιούμε τεχνικές, αλλά να ακούμε προσεκτικά τον χειρουργό παχυσαρκίας για το ποιές δυνατότητες έχει η κάθε τεχνική και σε ποιούς ταιριάζει.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *