Ο γαστρικος δακτυλιος σε σχεση με το γαστρικο μανικι: Μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα

Οι δύο αυτές τεχνικές είναι οι πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Πολλοί ασθενείς, υπερθεματίζουν την μία τεχνική σε βάρος της άλλης επειδή έχουν λύσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας τους με την συγκεκριμένη τεχνική. Αυτό είναι λάθος. Οι τεχνικές αυτές αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες για την αντιμετώπιση της νόσου και η κάθε μία ταιριάζει σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων.
Ο γαστρικός δακτύλιος εκπροσωπεί μία αναστρέψιμη τεχνική, ταιριάζει σε ανθρώπους που θέλουν να προσπαθήσουν και οι ίδιοι για την απώλεια των κιλών, και θεωρούν ότι σε κάποια φάση θα αφαιρέσουν τον δακτύλιο και με δική τους ευθύνη και προσοχή δεν θα ξαναπάρουν τα παραπανίσια κιλά. Ακόμα ταιριάζει σε ευκαιριακές μορφές παχυσαρκίας είτε μετά από εγκυμοσύνη, είτε μετά από τροχαίο ατύχημα, είτε μετά από περίοδο στρες, αλλά επίσης ταιριάζει και σε ανθρώπους που θα ήθελαν να κάνουν μία μόνιμη τεχνική, να αφήσουν τον δακτύλιο εφόρου ζωής, όμως παράλληλα θέλουν να κάνουν μικρές χειρουργικές επεμβάσεις. Πράγματι ο δακτύλιος είναι η απλούστερη τεχνική με νοσηλεία λίγων ωρών, όμως είναι απαραίτητο ο ασθενής να μην τον “κοροϊδεύει” με ρευστές υπερθερμιδικές τροφές (γλυκά, κλπ), διότι τότε υπάρχει κίνδυνος να ξαναπάρει τα κιλά του.
Το γαστρικό μανίκι είναι μία μόνιμη τεχνική, με πολύ υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, με 2 μέρες νοσηλεία και ταιριάζει σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας, παράλληλα με πρόβλημα υγείας (πχ υπέρταση, ζάχαρο, κλπ) και θα ήθελαν μία σταθερή τεχνική για να λύσουν μόνιμα το πρόβλημά τους. Επίσης ο γαστρικός δακτύλιος έχει εμφυτεύσιμο υλικό, ενώ το γαστρικό μανίκι δεν έχει και συνεπώς ο δακτύλιος είναι κατάλληλος για ανθρώπους που δεν τους ενοχλεί το εμφυτεύσιμο υλικό.
Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι δεν υπάρχει καλή ή κακή τεχνική ανάμεσα τους, αλλά είναι δύο διαφορετικές φιλοσοφίες οι οποίες ταιριάζουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *