Site icon Dr. Sotiris Gavriil – Ειδικός Χειρουργός

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

γαστρικο μανικι διατροφη επεμβαση

Σημαντικό στοιχείο μετά τον πρώτο μήνα μίας επέμβασης όπως το γαστρικό μανίκι αποτελεί η διατροφή. Εξίσου σημαντική είναι και η διατροφή, που ονομάζω Dr. S. Gabriel., μια διατροφή ομορφιάς και νεότητας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή η διατροφή περιλαμβάνει κρέας, ψάρι 3-4 φορές την εβδομάδα, μαγειρεμένο με λαχανικά ή όσπρια, ενώ τις υπόλοιπες μέρες είναι αρκετά σημαντικό να καταναλώνετε αρκετές σαλάτες και ξεχασμένα μεσογειακά φαγητά όπως ο τραχανάς και η φάβα. Μπορείτε να τρώτε επίσης και ζυμαρικά 1-2 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, σε καθημερινή βάση δε θα πρέπει να παραλείπετε τα φρούτα και τους φρέσκους σπιτικούς χυμούς.

Σε μερικές περιπτώσεις όπου οι ασθενείς έχουν μεγάλη απώλεια κιλών, ενδεχομένως να χρειαστούν συμπληρώματα διατροφής με πρωτεΐνη.

Η διατροφή Dr. S. Gabriel είναι μία μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει σπιτικό χειροποίητο φαγητό. Είναι πολύ σημαντικό μετά το χειρουργείο, επειδή θα καταναλώνετε μικρές ποσότητες φαγητού, να τρώτε ποιοτικό φαγητό και όχι σκουπίδια (κρουασάν, τσιπς, junk food). Όσον αφορά στα γλυκά, μπορείτε να καταναλώνετε σε λογικά επίπεδα αρκεί να είναι και αυτά σπιτικά.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Μετά τον πρώτο μήνα της επέμβασης κρίνεται σημαντική η καθημερινή δραστηριότητα και η άσκηση. Είτε αυτή βρίσκεται εντός ή γύρω από την εργασία του ασθενή, είτε, σε περίπτωση που δε δουλεύει, πρόκειται για κάποιο χόμπι. Οι δραστηριότητες αυτές πρέπει να γίνονται σε καθημερινή και σταθερή βάση και να περιλαμβάνουν κίνηση όπως π.χ. περπάτημα ή ποδήλατο 1 ώρα ημερησίως ή κολύμπι.

Μερικοί ασθενείς που ήδη ασχολούνται με κάποιο χόμπι ή κάποια δραστηριότητα, θα πρέπει να την αυξήσουν. Από την άλλη, όσοι δεν έχουν κάποιο χόμπι, θα πρέπει να εντάξουν μια δραστηριότητα με κίνηση στην καθημερινότητά τους ώστε να γυμνάζεται με κάποιο τρόπο το σώμα τους. Δεν πρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν βάρη ή δίνουν όγκο.

Όλοι οι ασθενείς θα πρέπει να βρίσκονται σε συχνή επαφή με τον Dr. S. Gabriel ώστε να τους ενημερώνει σχετικά με την πορεία τους μετά την επέμβαση και να τους δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο ζωής τους και τη διατροφή τους.

Exit mobile version