ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

γαστρικο μανικι χειρουργος παχυσαρκιας

Το ειδικό γαστρικο μανικι είναι η βασική, πιο σύγχρονη και ασφαλής τεχνική παχυσαρκίας σε ανθρώπους που έχουν πάρει κιλά και δεν τους ικανοποιεί πλέον η εμφάνισή τους.

Κατά τεχνική αυτή, αφαιρείται ο θόλος από το στομάχι και μειώνεται η ορμόνη της πείνας – γκρελίνη – , ωστόσο διατηρείται ένα φυσιολογικό στομάχι χωρίς δυσαπορρόφηση βιταμινών και πρωτεϊνών. Ο ασθενής λοιπόν έχει μια φυσιολογική και ισομετρική απώλεια κιλών, μειώνοντας κατά κύριο λόγο το λίπος και διατηρώντας τη μυϊκή μάζα και την ενυδάτωση του οργανισμού και της επιδερμίδας του.

Το ειδικό γαστρικο μανικι είναι όμως τεχνική που απευθύνεται μόνο σε αρκετά υπέρβαρα άτομα; Και πόσα κιλά θα πρέπει να είναι κάποιος ώστε να υποβληθεί στην συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση;

Η απάντηση είναι πως μπορεί -εφόσον το επιθυμεί και δεν συντρέχουν προβλήματα υγείας που να του το απαγορεύουν- κάθε άνθρωπος που έχει επιπλέον κιλά τα οποία για χρόνια δεν μπορεί να χάσει ενώ έχει προσπαθήσει πολλάκις με δίαιτες. Πρόκειται συνεπώς για μια επέμβαση που γίνεται εκτός από σοβαρούς λόγους υγείας όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η υπογονιμότητα κ.α. και – εφόσον ενδιαφέρεται το άτομο να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση- για λόγους αισθητικούς, για τους ίδιους λόγους δηλαδή που θα έκανε το άτομο πιθανώς και μια πλαστική επέμβαση. Είναι μια τεχνική που παγκοσμίως -και με τεράστια επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα- εφαρμόζεται σε χαμηλά BMI, δηλαδή σε ανθρώπους με φαινομενικά λίγα κιλά λύνοντας τους με αυτό το τρόπο οριστικά και για την  υπόλοιπη ζωή τους το πρόβλημα της διαχείρισης του σωματικού τους βάρους.

Εάν λοιπόν ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση, ακολουθήσει και την διατροφή – δίαιτα  Dr. S. Gabriel, σε συνδυασμό με μια ειδική άσκηση, θα έχει ένα καταπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα που ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί για τον εαυτό του.

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει θεαματικά αποτελέσματα σε γυναίκες ηλικίας 40-60 ετών που έχουν πάρει κιλά στην εγκυμοσύνη, καθώς επίσης είναι πολύ σημαντικό να γίνεται και σε νέα παιδία (16- 18 ετών και άνω) που έχουν πάρει κιλά στην εφηβεία και προτού πάρουν το δρόμο της παχυσαρκίας εφόσον έχουν και κληρονομικό ιστορικό. Εκτός από το ειδικο γαστρικο μανικι άλλη επέμβαση που πιθανώς να ταιριάζει στο άτομο είναι και το ειδικο γαστρικο bypass. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγηθεί ραντεβού ώστε να πάρουμε ιστορικό και να καταλήξουμε στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *