ΤΟ MINI GASTRIC BYPASS ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ…

γαστρικο μανικι γαστρικο bypass

…ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ.

ΤΙ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MINI GASTRIC BYPASS;

Το mini gastric bypass είναι μια νέα, σχετικά, τεχνική η οποία αποτελεί μια τροποποίηση του κλασικού γαστρικού bypass. Πρόκειται για μια, τεχνικά και χειρουργικά, πιο εύκολη λύση σε σχέση με το κλασικό bypass, κατά την οποία παρακάμπτεται το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου και ένα μέρος του λεπτού εντέρου με αποτέλεσμα η απορρόφηση της τροφής να γίνεται δυσκολότερη.

Το mini gastric bypass είναι μια αποτελεσματική επέμβαση κατά της παχυσαρκίας, σχεδόν ισότιμη με το γαστρικό μανίκι.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ MINI GASTRIC BYPASS;

Το mini gastric bypass συνίσταται σε άτομα που καταναλώνουν γλυκά και λιπαρά φαγητά, ή σε ασθενής που δεν θέλουν πολλούς περιορισμούς. Συστήνεται, επίσης, ανεπιφύλακτα και σε ασθενείς οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να υποβληθούν σε γαστρικό μανίκι καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ;

Μιλώντας για τα αρνητικά της συγκεκριμένης τεχνικής, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός της απορρόφησης των βιταμινών. Ως τεχνική, το mini gastric bypass, μειώνει την απορρόφηση των βιταμινών, γι’ αυτό και καθίσταται αναγκαίο ο ασθενής που έχει υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση, να λαμβάνει εφ’ όρου ζωής συμπληρώματα βιταμινών (ασβέστιο, Β12 και σίδηρο). Τέλος, επειδή το στομάχι δεν αφαιρείται και παραμένει στο ανθρώπινο σώμα, η παραγωγή της γκρελίνης δεν ελαττώνεται αποτελεσματικά. Καταλήγοντας, μειονέκτημα αποτελεί και το γεγονός πως το στομάχι που έχει απομονωθεί δεν μπορεί να ελεγχθεί σε βάθος χρόνου μέσω της γαστροσκόπησης.

Συνοψίζοντας, το mini gastric bypass αποτελεί αποτελεσματική και εύκολη λύση σε προβλήματα παχυσαρκίας, σε άτομα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση του γαστρικού μανικιού αλλά επίσης συστήνεται ανεπιφύλακτα και σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *