Κεντρική παχυσαρκία: Καταπολέμηση με το ειδικο γαστρικο μανίκι

Υπάρχουν δύο τύποι παχυσαρκίας.
Η περιφερική παχυσαρκία δηλαδή όταν τα κιλά εντοπίζονται περισσότερο στα πόδια και τους γλουτούς και η κεντρική παχυσαρκία, το λεγόμενο σωσίβιο.
Η κεντρική παχυσαρκία είναι η πιο επικίνδυνη μορφή για την υγεία καθως πιεζει τους πνεύμονες και την καρδιά και οι ασθενείς σε αυτή παρουσιάζουν μια ενότητα παθήσεων που ονομάζεται μεταβολικό σύνδρομο με υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, στεφανιαία νόσο και συχνά αναπνευστικά προβλήματα, γι αυτό και η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης της είναι μεγάλη.
Η θεραπεία είναι κυρίως το ειδικό γαστρικο μανίκι (ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί και η παράκαμψη του εντέρου).
Οι ασθενείς με αυτή τη μορφή παχυσαρκίας έχουν εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα όταν χειρουργηθουν καθώς έρχονται γρήγορα στα φυσιολογικά τους κιλά χωρίς να έχουν χαλάρωση αφού το λίπος είναι εσωτερικά στην κοιλιά.

Χρειάζεται προσοχή σε καθε περίπτωση παντως καθώς πολλες φορές θεωρούν πως τα κιλα δεν ειναι πολλά, οταν ομως ανάβουν στη ζυγαρια φαινεται το πραγματικό βαρος και είναι μεγάλη η αναγκαιότητα της θεραπείας τους προτού κάνουν την εμφάνισή τους τα σοβαρά προβλήματα υγείας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *