Η χειρουργικη της παχυσαρκιας στην υπηρεσια της ομορφιας.

γαστρικο μανικι γαστρικο bypass

Η παχυσαρκία στο σύγχρονο κόσμο είναι γνωστό πως εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για τον άνθρωπο. Τα αίτια της οφείλονται σε γονιδιακή και κληρονομική προδιάθεση στο σύγχρονο τρόπο ζωής που περιλαμβάνει stress, ανταγωνισμό, καθιστική ζωή και πρόχειρο υπερθερμιδικό φαγητό.

Στον άνθρωπο η παχυσαρκία προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Κάποια από αυτά είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, τα αναπνευστικά προβλήματα, η άπνοια ύπνου, οι κακοήθειες μαστού και εντέρου, η διαταραχή της γονιμότητας καθώς επίσης και οι σοβαρές αισθητικές παραμορφώσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Το αισθητικό πρόβλημα που προκαλεί η παχυσαρκία εξελίσσεται σε μεγάλο θέμα κυρίως στις νέες γενιές, τα νέα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους. Οι παχύσαρκοι νέοι συχνά αντιμετωπίζουν bullying από το περιβάλλον τους και απομονώνονται από τους συνανθρώπους τους στον εργασιακό τους χώρο. Έχουν προβλήματα με το άλλο φύλο, διαταραχές γονιμότητας καθώς και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γι’ αυτό λοιπόν, καταφεύγουν σε επίμονες δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα, λιποαναρροφήσεις και μικροεπεμβάσεις οι οποίες δε δίνουν ριζική λύση στο πρόβλημά τους.

Η χειρουργική της παχυσαρκίας δίνει λύση στο αισθητικό πρόβλημα και την ομορφιά των ανθρώπων. Πραγματικά, σε ανθρώπους που είναι απλά παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, οι επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας (γαστρικό μανίκι, γαστρική πτύχωση και mini gastric bypass) έχουν απίστευτα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μέσα από τις επεμβάσεις οι άνθρωποι αλλάζουν, μειώνουν το βάρος και τον όγκο τους και αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ενός από αυτούς. Αλλάζει η σχέση τους με το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους καθώς επίσης βελτιώνονται και οι σχέσεις τους με το άλλο φύλο. Είναι βέβαιο πως όσο νωρίτερα γίνονται  αυτές οι επεμβάσεις, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας, η χειρουργική της παχυσαρκίας παίρνει νέα διάσταση και εφαρμόζεται και για αισθητικούς λόγους. Υπηρετεί την υγεία και την ομορφιά των ανθρώπων.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *