Επαναστατική και πρωτοποριακή τεχνική από τον Σωτήρη Γαβριήλ

γαστρικο μανικι κολοστομια

Επαναστατική και πρωτοποριακή τεχνική από τον Σωτήρη Γαβριήλ –γενικό χειρουργό- μαζί με τον πλαστικό χειρουργό Στράτο Γαβριήλ, η οποία λύνει το πρόβλημα σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μόνιμη αναπηρία λόγω κολοστομίας παχέος εντέρου.

Οι δύο χειρουργοί στις 30/09/2019 πραγματοποίησαν με επιτυχία αυτή τη συνδυαστική επέμβαση στην Damakova Angelika, γυναίκα ασθενής, η οποία έχει χειρουργηθεί προ 5ετιας λόγω καρκίνου του ορθού. Είχε αφαιρεθεί η πρωκτική χώρα, ο κόλπος και είχε μόνιμη κολοστομία. Αποκαταστάθηκε η συνέχεια του εντέρου, δημιουργήθηκαν νέοι σφιγκτήρες από μυ της περιοχής του μηρού και δημιουργήθηκε νέος κόλπος.

Η ασθενής πια έχει μια φυσιολογική ζωή τόσο στις αφοδεύσεις όσο και στο ουροποιητικό σύστημα, αλλά και σε ό,τι αφορά τα γενετικά της όργανα. Έχει αλλάξει ζωή και τρόπο σκέψης μετά από αυτή την επαναστατική τεχνική.

Η συγκεκριμένη τεχνική δίνει ελπίδες σε ανθρώπους με μόνιμη κολοστομία είτε λόγω χειρουργηθέντος καρκίνου του ορθού (κοιλιοπερινεϊκη επέμβαση) αλλά και σε ανθρώπους με μόνιμη κολοστομία λόγω φλεγμονωδών νόσων του εντέρου, είτε λόγω τραυματικών κακώσεων της πρωκτικής και της περινεϊκής χώρας.

Οι ασθενείς που έχουν μόνιμη αναπηρία, συχνά πάσχουν από κατάθλιψη και απόσυρση από το κοινωνικό και το εργασιακό περιβάλλον. Η τεχνική αυτή αποκαθιστά τη συνέχεια του εντέρου, λύνει αυτή την αναπηρία και επαναφέρει αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή και την καθημερινότητά τους.

This post is also available in: Αγγλικα

1 reply
  1. ΑΛΕΚΟΣ Κ.
    ΑΛΕΚΟΣ Κ. says:

    Σημαντικη επιτυχια! Συγχαρητηρια γιατρε, πολυ τυχερη η συγκεκριμενη κυρια.

    Απάντηση

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *