ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

γαστρικο μανικι

Είναι πολλές και επαρκείς πλέον οι επιστημονικές μελέτες που έρχονται να δώσουν απαντήσεις στο χρόνιο ερώτημα του γιατί οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες αντιμετωπίζουν σε μεγάλο ποσοστό πρόβλημα υπογονιμότητας, συχνές αποβολές και δυσκολίες κατά την κύηση και τον τοκετό.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα -όπου το δημογραφικό είναι η μεγάλη της πληγή- αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια. Πάρα τα αποθαρρυντικά όμως στατιστικά στοιχεία, δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς πρόκειται για μια κατάσταση απόλυτα διαχειρίσιμη.

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ

Η παχυσαρκία σχετίζεται άμεσα με την αστάθεια της περιόδου και τις ορμονικές διαταραχές, δηλαδή όσο πιο πολύ ανεβαίνει το βάρος και το λίπος -ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς- τόσο πιο έντονες είναι οι διαταραχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες επιδημιολογικές μελέτες σχεδόν το 50% των παχύσαρκων γυναικών έχει ασταθή κύκλο. Παράλληλα παρουσιάζουν και το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών το οποίο διαταράσσει τις γυναικολογικές ορμόνες (LH και FSH) με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μεγάλες ανωμαλίες στην περίοδο τους και σημαντικά προβλήματα γονιμότητας.

Ανάλογα όμως προβλήματα συμβαίνουν και στους άνδρες όπου η παχυσαρκία διαταράσσει τις ορμόνες και καθιστά κακή την ποιότητα του σπέρματος με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και αυτοί προβλήματα γονιμότητας.

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ακόμα και στην περίπτωση μιας εγκυμοσύνης, αν αυτή προχωρήσει, οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο πολλαπλών επιπλοκών κατά την διάρκεια της κύησης. Κάποιες άλλες καταφεύγουν από νωρίς στη λύση της εξωσωματικής, πολλές φορές όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι άνθρωποι που έχουν παχυσαρκία και διαταραχές στη γονιμότητα τους να προχωρούν άμεσα στο ειδικό γαστρικο μανικι και ενδεχομένως πριν στραφούν στην εξωσωματική. Τότε η μεγάλη απώλεια βάρους και η μείωση της γκρελίνης θα αυξήσει κατακόρυφα τη γονιμότητα κι έτσι θα αυξήσει και τα αποτελέσματα της εξωσωματικής.

Συχνά οι γυναίκες μετά τις εξωσωματικές και τις εγκυμοσύνες παίρνουν αρκετό βάρος. Και σε αυτή την περίπτωση η μοναδική και η πλέον αποτελεσματική λύση είναι το γαστρικο μανικι ή ενδεχομένως το Gabriel’s γαστρικο μποτοξ αν έχουν τη διάθεση να τροποποιήσουν τον τρόπο ζωής τους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *