Site icon Dr. Sotiris Gavriil – Ειδικός Χειρουργός

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: Η ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

αιμορροιδες θεραπεια μεθοδος γρηγοριαδη

Η αιμορροϊδοπάθεια, γνωστή στο ευρύ κοινό ως «αιμορροΐδες», είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που αντιμετωπίζουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και επηρεάζει σημαντικά και αρνητικά την ποιότητα της καθημερινότητας τους. Ένας στους τρεις ανθρώπους ταλαιπωρούνται κάποια στιγμή της ζωής τους από αυτό το -κατά κοινή ομολογία- βασανιστικό πρόβλημα. Η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας στα χέρια ενός έμπειρου ιατρού είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να αλλάξει τη ζωή και τη καθημερινότητα του παθόντα ριζικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες του πρωκτού και είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του τελικού άκρου του πεπτικού συστήματος. Πολλές φορές οι φλέβες αυτές στραγγαλίζονται από τον σφικτήρα, ερεθίζονται και διογκώνονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ενοχλητικά και επώδυνα συμπτώματα. Τα αίτια της αιμορροϊδοπάθειας αν και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο η διατροφή και η δυσκοιλιότητα φαίνεται κατά κοινή ομολογία να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Οι αιμορροΐδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ:

Εμφανίζονται εσωτερικά του πρωκτού και τις περισσότερες φορές αιμορραγούν. Συνήθως δεν εμφανίζουν άλλα συμπτώματα πέρα από την αιμορραγία εκτός από κάποιες περιπτώσεις φαγούρας στον πρωκτό. Κατά τη διάρκεια της αφόδευσης είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και εξωτερικά αλλά μετά το πέρας επανέρχονται και πάλι στην αρχική τους θέση.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ:

Εμφανίζονται στο πρωκτικό στόμιο και τις περισσότερες φορές κρέμονται έξω από τον πρωκτό. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις δημιουργείται θρόμβωση η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ έντονο πόνο. Ο πόνος αυτός μπορεί να διαρκέσει για 2-3 μέρες και η θρόμβωση για μερικές εβδομάδες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τα συμπτώματα της πάθησης είναι: φαγούρα, πρήξιμο, τσούξιμο, δυσκοιλιότητα, αιμορραγία, έντονος πόνος, αίσθημα ατελούς κένωσης, έκκριση βλέννας και δυσφορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι ασθενείς υποφέρουν από τα παραπάνω συμπτώματα. Ο κάθε ασθενής αποτελεί και αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση.

 

Η ΡΙΖΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΩΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΤΡΟΠΟ

Ο ιατρός θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση, αποκλείοντας την ύπαρξη άλλων παθήσεων, που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα με τις αιμορροΐδες, όπως ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια και αποστήματα. Ιδιαίτερη προσοχή, μάλιστα, πρέπει να δίνεται στους ενήλικες άνω των 50 ετών, καθώς η εμφάνιση αίματος στα κόπρανα μπορεί να παραπλανά και να υποκρύπτει καρκίνο του παχέος εντέρου (ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο).

Η μέθοδος που εγώ εφαρμόζω εδώ και χρόνια  για την αντιμετώπιση της πάθησης είναι η τροποποιημένη Peter Lord (μέθοδος Γρηγοριάδη), μία μέθοδος που θεωρείται η κορυφαία και έχει λύσει το πρόβλημα χιλιάδων ανθρώπων κατά τα 25 χρόνια που εφαρμόζεται.

Πρόκειται για μια πολύ σύντομη εγχείρηση που «χτυπά» την πηγή του προβλήματος που είναι η υπερτονία των σφιγκτήρων του πρωκτού και ο συνεχής σπασμός τους. Είναι μία πολύ απλή, ανώδυνη με σίγουρα αποτελέσματα επέμβαση. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης η οποία διαρκεί λίγα λεπτά ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του χωρίς να έχει τραύματα στον πρωκτό, χωρίς να χρειάζεται αλλαγές, χωρίς να ταλαιπωρείται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, ράμματα, πόνους ή άλλα μετεγχειρητικά προβλήματα ενώ μπορεί να τραφεί και να οδηγήσει αυτοκίνητο αμέσως.

Η μέθοδος Peter Lord (μέθοδος Γρηγοριάδη) είναι η μοναδική μέθοδος που αντιμετωπίζει και θεραπεύει τόσο άμεσα και τόσο αποτελεσματικά την αιτία, και όχι απλώς τα συμπτώματα, των αιμορροΐδων.

Εγώ εκπαιδεύτηκα στην τεχνική και τη φιλοσοφία αυτή από τον Δρ. Γιώργο Γρηγοριάδη και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό καθώς έχω εφαρμόσει σε αμέτρητους ασθενείς την συγκεκριμένη μέθοδο και πραγματικά έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

This post is also available in: ΑλβανικαΒουλγαρικα

Exit mobile version