Teknikë Botoxi Gastrik – Dr. S. Gabriel.

Botoxi i stomakut kryhet endoskopikisht pa operacion. Në këtë teknikë, botoksi injektohet në një pikë të caktuar në stomak.  Kjo teknikë ju drejtohet njerëzve me mbipeshë që duan të humbasin peshë trupore ose njerëzve që duan të humbasin disa kilogramë për arsye estetike.

Ky infuzion zvogëlon hormonin «grelinë», duke zvogëluar kështu urinë dhe konsumimin e ushqimit e duke rritur metabolizmin.

Kjo teknikë, megjithëse është aplikuar vitet e fundit, ka shënuar rezultate relativisht pozitive dhe më e rëndësishmja është se nuk ka pasur komplikacione. Avantazhi kryesor është se nuk kërkon asnjë ndërhyrje kirurgjikale, por vetëm gastroskopi. Botox-i i stomakut duhet të kryhet vetëm nga specialistë.

Botox-i i stomakut funksionon shumë mirë te gratë që fitojnë peshë pas stigmës ose në gratë që kanë fituar disa kile pas shtatzënisë.

Botox-i i stomakut madje ka për qëllim pacientët që kanë bërë disa teknika kundër obezitetit, kanë bërë mirë dhe kanë fituar disa kile pas vitesh. Teknika e stomakut botoksik nuk është e destinuar për pacientët me trashje patogjene, të cilët me të vërtetë kanë nevojë për disa operacione (mëngë të stomakut, mini bajpas stomakut, unazë stomaku, dele gastrike).

γαστρικο μποτοξ

Kjo teknikë e veçantë e botoksikut të stomakut, edhe pse është praktikuar vitet e fundit, ka pasur rezultate relativisht pozitive dhe më e rëndësishmja nuk ka komplikime. Avantazhi i saj kryesor është se nuk kërkon asnjë operacion, vetëm gastroskopi. Botox-i i stomakut duhet të bëhet vetëm nga mjekë specialistë.

This post is also available in: Greek English Bulgarian