HEMORROIDET: METODA MODERNE,PA DHIMBJE DHE PA PREZENCË GJAKU E TRAJTIMIT TË TYRE

Patologjia e hemorroideve, të njohura për publikun e gjerë si “majasëlli”, është një nga sëmundjet më të zakonshme që përjetojnë  njerëzit e të gjitha moshave dhe ndikon ndjeshëm  e negativisht në cilësinë e jetës së tyre të përditshme. Një në tre persona në një moment të jetës së tij vuan nga ky problem – sipas pohimit të përbashkët – nga kjo patologji torturuese. Trajtimi i hemorroideve në duart e një mjeku me përvojë është një detyrë e lehtë dhe mund të ndryshojë rrënjësisht jetesën dhe  përditshmërinë e personit që vuan.

ÇFARË JANË HEMORROIDET

Hemorroided janë venat fiziologjike të anusit dhe janë të domosdoshme për funksionimin e duhur fundor të traktit të sistemit tretës. Shpesh herë këto venat gërshetohen në ngatërrim nga sfinkteri dhe irritohen duke sjellë si  rezultuar ënjtjen e si rrjedhojë shkaktojnë simptoma të bezdisshme dhe nganjëherë të dhimbshme. Shkaqet e patologjisë së hemorroideve, edhe pse janë shqyrtuar në shumë studime, janë ende të panjohura. Dieta dhe kapsllëku duket se luajnë një rol të rëndësishëm sipas pohimve të shumicës së njerëzve.

Hemorroide ndahen në dy kategori:

TË BRENDSHME

Ato shfaqen nga brenda  anusit dhe shpesh here shkaktojnë gjakderdhje. Zakonisht nuk shfaqin simptoma të tjera përveç gjakderdhjes, përveç disa rasteve kur shfaqin simptomat e kruajtjes në anus. Gjatë defekimit  ka të ngjarë të jenë më të dukshme, por pas përfundimit të defekimit  kthehen sërish në pozicionin e tyre origjinal.

TË JASHTME

Ato shfaqen në grykën anale dhe më shpesh varen jashtë anusit. Në raste shumë të avancuara mund të krijojnë tromboza e cila mund të shkaktojë dhimbje shumë të forta. Kjo dhimbje mund të zgjasë 2-3 ditë dhe tromboza zgjat për disa javë.

 

αιμορροιδες αντιμετωπισηCILAT JANË SIMPTOMAT

Simptomat e patologjisë  janë: kruajtje, ënjtje, djegie, konstipacion, gjakderdhje, dhimbje të forta, ndjenjë e zbrazjes së paplotë, sekretim i mukozës dhe siklet. Kjo sigurisht nuk do të thotë që të gjithë pacientët do të vuajnë nga simptomat e mësipërme. Secili pacient përbën dhe trajtohet si një rast unik dhe  i veçantë.

 

 

TRAJTIMI RADIKAL I HEMORROIDEVE

Mjeku duhet të vlerësojë gjendjen, duke përjashtuar ekzistencën e arsyeve të tjera që shkaktojnë simptoma të ngjashme me ato të hemorroideve, të tilla si shenjat e strijeve, fistulat dhe abseset. Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet, veçanërisht, të rriturve mbi 50 vjeç, pasi shfaqja e gjakut në jashtëqitje mund të mashtrojë situatën dhe të fshehë kancerin në zorrën e trashë (kanceri i dytë më i zakonshëm në botë).

Metoda që kam përdorur për vite me rradhë për të trajtuar këtë patologji është PeterLord i modifikuar (metoda Grigoriadis), një metodë që konsiderohet të jetë më kulmorja dhe që ka zgjidhur problemin e mijëra njerëzve gjatë 25 viteve që është zbatuar.

Ky është një operacion shumë i shkurtër që “godet” burimin e problemit, që është hipertensioni i sfinkterave  anal dhe të spazmave të tyre të vazhdueshme. Është një procedurë shumë e thjeshtë, pa dhimbje, me rezultate përfundimisht efektive. Pas disa minutash nga operacioni, pacienti kthehet në rutinën e tij të përditshme, pa ndonjë traumë në anus, pa nevojë për ndryshime, pa vuajtje nga efekte anësore të padëshiruara, qepje, dhimbje ose probleme të tjera pas operacionit, ndërsa është në gjendje të ushqehet  dhe të ngasë makinën menjëherë pas ndërhyrjes.

Metoda PeterLord (metoda Grigoriadis) është metoda e vetme që trajton dhe shëron  menjëherë  dhe në mënyrë efektive shkakun, dhe jo vetëm simptomat e hemorroideve.

Unë jam trajnuar në këtë teknikë dhe në këtë filozofi nga Dr. Giorgos Grigoriadis dhe unë i jam mirënjohës për këtë, pasi kam aplikuar këtë metodë në pacientë të panumërt dhe kjo metodë ka sjellë rezultate vërtet shumë të mira.