Site icon Dr. Sotiris Gavriil – Ειδικός Χειρουργός

Θέλω να χάσω 25 κιλα. Το γαστρικο μανικι μου ταιριάζει;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατρέ γέννησα πριν κάποια χρόνια όμως αδυνατώ να χάσω τα κιλά που πήρα. Έχω 1.70 ύψος και είμαι 105 κιλά. Είναι 35 χρονών και παλεύω όλα αυτά τα χρόνια με δίαιτες διατροφής χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μπορώ να κάνω το γαστρικο μανικι; Τι εναλλακτικές εχω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Θα πρέπει να κάνετε το ειδικό γαστρικο μανικι. Είναι η πιο ασφαλής, αποτελεσματική και ριζικη λυση. Ουσιαστικά πρόκειται για αφαίρεση του θόλου του στομάχου χωρίς όμως να διαταράσσεται η λειτουργία της πέψης και απορρόφησης της τροφής και των θρεπτικών συστατικών. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα φυσιολογικό στομάχι, μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης (της ορμόνης της πείνας) κι έτσι μειώνεται άμεσα και το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα ο ασθενής πολύ γρήγορα να χάνει κιλά. Το γαστρικο μανικι είναι αναίμακτη επέμβαση χωρίς ταλαιπωρία και πόνους, διαρκεί περιπου 1.5 ωρα, γινεται λαπαροσκοπικα, η νοσηλεία διαρκει 2 ημέρες στην κλινική, ακολούθως 2- 3 ημέρες παραμένετε στο σπίτι και έπειτα επιστρέφετε στην εργασία σας.

Εναλλακτικά ομως εάν δεν θέλετε χειρουργική επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει το Gabriel’s γαστρικο μποτοξ στη μείωση και τη συντήρηση του σωματικού σας βάρους. Το Gabriel’s γαστρικό μπότοξ είναι μια τεχνική που μιμείται το γαστρικο μανικι. Εφαρμόζεται όμως με γαστροσκόπηση και όχι με χειρουργική επέμβαση. Γίνεται έγχυση «υγρού μπότοξ» στο στομάχι με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης που είναι η ορμόνη της πείνας, μειώνοντας έτσι και την όρεξη του ασθενούς για φαγητό. Διαρκεί 15 λεπτά, γίνεται με μέθη και μετά από 1.5 ώρα μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας. Θα σας βοηθήσει αρκετά να χάσετε κιλά και να συντηρήσετε το βάρος σας εφόσον κι εσείς ομως αλλάξετε τον τρόπο διατροφής σας και κυρίως εφόσον προσέξετε ώστε να μην τα πάρετε ξανά.

Ιδανικά όμως θα πρέπει να σας δούμε από κοντά ή να μιλήσουμε τηλεφωνικά. 6932406019 και 210-3600414 είναι τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Exit mobile version