Μετα την πτυχωση,μπορω να κανω γαστρικο μποτοξ ή γαστρικο μανικι;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατρέ πριν από περίπου 3 χρόνια έκανα την γαστρικη πτυχωση όμως ενώ έχασα όλα τα κιλά τα έχω πάρει ξανα. Είμαι 1.69 και 105 κιλά. Μπορω να κανω το γαστρικο μποτοξ ή το γαστρικο μανικι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα πρέπει ιδανικά και ως μόνιμη για εσάς λύση να κάνετε το ειδικό γαστρικο μανικι. Το ειδικό γαστρικο μανικι είναι η πιο σύγχρονη, ασφαλής, ανωδυνη και αποτελεσματική τεχνική χειρουργικής παχυσαρκίας. Ουσιαστικά πρόκειται για αφαίρεση του θόλου του στομάχου χωρίς όμως να διαταράσσεται η λειτουργία της πέψης και απορρόφησης της τροφής και των θρεπτικών συστατικών. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα φυσιολογικό στομάχι, μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης (της ορμόνης της πείνας) κι έτσι μειώνεται άμεσα και το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα ο ασθενής πολύ γρήγορα να χάνει κιλά. Είναι ανώδυνη και αναίμακτη επέμβαση χωρίς καθόλου ταλαιπωρία και πόνους, διαρκεί περιπου 1.5 ωρα, γινεται λαπαροσκοπικα, η νοσηλεία διαρκει 2 ημέρες στην κλινική, ακολούθως 2- 3 ημέρες παραμένετε στο σπίτι και έπειτα επιστρέφετε στην εργασία σας.

Εναλλακτικά βέβαια εάν δεν θέλετε χειρουργική επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει το Gabriel’s γαστρικό μπότοξ στη μείωση και τη συντήρηση του σωματικού σας βάρους. Είναι μια τεχνική που μιμείται το γαστρικό μανίκι. Εφαρμόζεται όμως με γαστροσκόπηση και όχι με χειρουργική επέμβαση. Μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης που είναι η ορμόνη της πείνας, μειώνοντας έτσι και την όρεξη του ασθενούς για φαγητό. Διαρκεί 15 λεπτά, γίνεται με μέθη και μετά από 1.5 ώρα μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας. Θα σας βοηθήσει αρκετά να χάσετε κιλά, ομως αν δεν αλλάξετε τον τρόπο διατροφής σας θα χρειαστεί να κάνετε επαναλήψεις και πιθανώς να μην έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *