Εχω κανει ablation στην καρδια. Μπορω να κανω το γαστρικο μανικι;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι και εγω απο αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να χάσω κιλά, τα είχα πάρει απότομα σε ένα χρόνο απο θυροειδή (30 κιλά σχεδον και μου έμειναν). Είμαι 45 ετών, 120 κιλά με 1.65 ύψος. Πέρσι έιχα κάνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αμπλέσιον στην καρδια μου. Δεν μπόρεσα να χάσω κιλά ,πέρασα πολυ ασχημα και πολύ δυσκολα τα τελευταια χρόνια και δεν μπορούσα να ηρεμησω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ειδικό γαστρικο μανικι θα πρέπει να κάνετε εσείς, όμως αφού ρωτήσετε τον καρδιολόγο σας και σας δώσει έγκριση.

Ουσιαστικά πρόκειται για αφαίρεση του θόλου του στομάχου χωρίς όμως να διαταράσσεται η λειτουργία της πέψης και απορρόφησης της τροφής και των θρεπτικών συστατικών. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα φυσιολογικό στομάχι, μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης (της ορμόνης της πείνας) κι έτσι μειώνεται άμεσα και το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα ο ασθενής πολύ γρήγορα να χάνει κιλά. Είναι ανώδυνη και αναίμακτη επέμβαση χωρίς καθόλου ταλαιπωρία και πόνους, διαρκεί περιπου 1.5 ωρα, γινεται λαπαροσκοπικα και η νοσηλεία διαρκει 2 ημέρες στην κλινική.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *