Εχω ηωσινοφιλικο συνδρομο. Μπορω να κανω το γαστρικο μανικι;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καλησπέρα γιατρέ. Εγώ είμαι μια από της περίπτωσης που έχετε ακούσει χιλιάδες φορές. Χάνω κιλά και βάζω μετά τα διπλά.
Μετά από χρόνια προσπάθειας είχα χάσει αρκετά κιλά (30) και ήμουν σταθερά στα 68 κιλά για 2 χρόνια ώσπου αρρώστησα με ενα αυτοάνοσο Ηωσινοφιλικο σύνδρομο που σημαίνει ότι κάνω κατακράτηση υγρών σε σημείο να χρειαζεται νοσηλεία τουλάχιστον μια φορά το χρόνο όταν είναι σε έξαρση. Φυσικά τα κιλά τα έχω ξανά πάρει λόγω κορτιζόνης απλά δεν έχω πια το ίδιο κουράγιο και διάθεση για να προσπαθήσω.
Βλέποντας όμως τα αποτελέσματα τον ανθρώπων που έχετε βοηθήσει θέλω και εγώ να το συζητήσουμε εάν θα λειτουργήσει σε εμένα το γαστρικο μανικι ή το γαστρικο bypass. Πλέον ειμαι στα 110 κιλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ειδικό γαστρικο μανικι θα πρέπει να κάνετε. Είναι η πιο σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική χειρουργικής παχυσαρκίας. Ουσιαστικά πρόκειται για αφαίρεση του θόλου του στομάχου χωρίς όμως να διαταράσσεται η λειτουργία της πέψης και απορρόφησης της τροφής και των θρεπτικών συστατικών. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα φυσιολογικό στομάχι, μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης (της ορμόνης της πείνας) κι έτσι μειώνεται άμεσα και το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα ο ασθενής πολύ γρήγορα να χάνει κιλά. Είναι ανώδυνη και αναίμακτη επέμβαση χωρίς καθόλου ταλαιπωρία και πόνους, διαρκεί περιπου 1.5 ωρα, γινεται λαπαροσκοπικα, η νοσηλεία διαρκει 2 ημέρες στην κλινική, ακολούθως 2- 3 ημέρες παραμένετε στο σπίτι και έπειτα επιστρέφετε στην εργασία σας.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *