Αισθητική πρωκτού

Ο πρωκτός είναι μία περιοχή του σώματος όπου δημιουργούνται διάφορες παθήσεις λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και λόγω της διατροφής. Οι παθήσεις που δημιουργούνται είναι οι αιμορροϊδες, οι οποίες ευθύνονται για το σακούλιασμα που παρουσιάζει το δέρμα (πρωκτόδερμα) έξω, και επίσης είναι τα περιπρωκτικά συρίγγια, τα οποία αποτελούν επικοινωνία του παχύ εντέρου με το δέρμα έξω. Επίσης οι ραγάδες του σφιγγτήρα (σχισήματα από τραυματισμούς) καθώς και τα κονδυλώματα.

Όλες αυτές οι παθήσεις δημιουργούν κακό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και κακή λειτουργία του πρωκτού. Επίσης ένα άλλο θέμα στην αισθητική του πρωκτού, είναι το χρώμα του δέρματος, που συνήθως είναι πιο σκούρο από το κανονικό. Σήμερα με τις εφαρμογές της οπτικής ίνας του laser, μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτές τις παθήσεις καταρχήν, αλλά επίσης να κάνουμε και ανόρθωση-lifting του πρωκτού ώστε να υπάρχει λείανση του δέρματος αλλά και με ειδικό Laser λεύκανσης να βελτιώσουμε το χρώμα του δέρματος.

Επίσης μπορούμε να κάψουμε και να εξαφανίσουμε τα κονδυλώματα του πρωκτού. Ανάλογα με το τι πρόβλημα έχει η αισθητική του πρωκτού, χρειάζεται η κατάλληλη διάγνωση και αντιμετώπιση, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.