Κύστη Κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος είναι μία συχνή πάθηση κυρίως σε νέους ανθρώπους και εμφανίζεται στην περιοχή του κόκκυγα, κάτω από το δέρμα, στον υποδόριο ιστό, όπου παρουσιάζονται συχνά φλεγμονές με πρήξιμο, κοκκίνισμα, πυρετό και πύον, ενώ δημιουργεί συνεχώς στην γύρω περιοχή συρίγγια.

Η οπτική ίνα τοποθετείται στην καρδιά της κύστης κόκκυγος, όπου την συρρικνώνει και την κολλάει και ταυτόχρονα την τοποθετούμε και στα συρίγγια της κύστης κόκκυγος με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να καταστρέφονται με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και θεραπεία. Έτσι μια τέτοια πάθηση που θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, αλλαγές και τα λοιπά, σήμερα θεραπεύεται με την χρήση του laser χωρίς νοσηλεία και χρόνο αποθεραπείας (την επόμενη μέρα πηγαίνεις στην δουλειά σου).

 

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) για την Κύστη Κόκκυγος

1. Τι είναι η κύστη κόκκυγος και αν αποτελεί κακοήθεια.

Η κύστη κόκκυγος είναι ένας κυστικός σχηματισμός στην περιοχή του κόκκυγα (στο πίσω μέρος της λεκάνης) όπου συχνά μολύνεται, δημιουργεί συρίγγια και από τα συρίγγια εισέρχονται στην κύστη τρίχες της γύρω περιοχής. Είναι μία πάθηση η οποία ναι μεν δεν έχει σχέση με κακοήθειες, αλλά είναι ένα ενοχλητικό και επίμονο πρόβλημα.

2. Πως θεραπεύεται;

Παλιά η θεραπεία ήταν επώυνη, αφαιρούνταν χειρουργικά με νυστέρι όλη η περιοχή που είχε την κύστη του κόκκυγα και χρειάζονταν μακροχρόνια αποθεραπεία, με αλλαγές που κρατούσαν πάνω από 1 μήνα. Σήμερα η κύστη κόκκυγος θεραπεύεται ενδοσκοπικά χωρίς τομή, με οπτική ίνα του laser, δεν έχει πόνο και συχνά η νάρκωση είναι τοπική.

3. Πόσο χρόνο χρειάζεται στο νοσοκομείο;

Δεν χρειάζεται νοσηλεία και παραμονή στο νοσοκομείο, δεν χρειάζονται αλλαγές αφού δεν υπάρχει τραύμα και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει αμέσως στις δραστηριότητές του.

 

Ρωτήστε τον γιατρό:


Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το όνομά σας.

Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο την διεύθυνση e-mail σας.

Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το θέμα του μηνύματος που μας αποστέλετε.


 
Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το μήνυμα που θέλετε να μας αποστείλετε.