Αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες οι οποίες έπρεπε να βρίσκονται στην σωστή θέση πάνω απο τον σφιγκτήρα. Όμως με την πάροδο του χρόνου και λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι αιμορροϊδικές φλέβες προπίπτουν κατω απο τον σφιγκτήρα, με αποτέλεσμα, να στραγγαλίζονται από τον σφιγκτήρα και να δημιουργούν πόνο, αιμοραγία, κνησμό και κακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η εφαρμογή της οπτικής ίνας του laser σε συνδυασμό με ήπια διαστολή του σφιγκτήρα θεραπεύει οριστικά χωρίς πόνο και νοσηλεία την πάθηση αυτή. Συγκεκριμένα τοποθετούμε την οπτική ίνα στις προπίπτουσες φλέβες με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να μεταφέρονται οριστικά πάνω απο τον σφιγκτήρα στην θέση που έπρεπε να βρίσκονται με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και θεραπεία. Έτσι πέρα απο την θεραπεία της πάθησης γίνεται και ενα lifting πρωκτού και δημιουργείται επιπρόσθετα ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Συχνές Ερωτήσεις για Αιμοροΐδες

1. Τι πάθηση είναι και τι μπορούν να προκαλέσουν;

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες οι οποίες λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής προπίπτουν κάτω από τον σφιγκτήρα και στραγγαλίζονται από αυτόν. Προκαλούν πόνο, αιμοραγία, κνησμό και στις παραμελημένες περιπτώσεις δημιουργούν αποστήματα γύρω από τον πρωκτό και περιπρωκτικά συρίγγια. Συχνά συνοδεύονται με ραγάδες, που είναι σχισήματα στον σφιγγτήρα και προκαλούν έντονο πόνο κατά την αφόδευση. Είναι ενοχλητικό και επίμονο πρόβλημα που συχνά αλλάζει την καθημερινότητα και την προσωπικότητα των ασθενών.

2. Πως θεραπεύονται οι αιμορροΐδες;

Θεραπεύονται πλέον με εύκολο τρόπο, με ήπια διαστολή του σφιγγτήρα και με καταστροφή τους με οπτική ίνα του laser, χωρίς χειρουργικό τραύμα και πόνο.

3. Πόσος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Με την νέα τεχνική δεν χρειάζεται νοσηλεία και την επόμενη μέρα μπορεί ο ασθενής να επανέλθει στον φυσιολογικό ρυθμό της καθημερινότητάς του.

 

Ρωτήστε τον γιατρό:


Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το όνομά σας.

Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο την διεύθυνση e-mail σας.

Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το θέμα του μηνύματος που μας αποστέλετε.


 
Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το μήνυμα που θέλετε να μας αποστείλετε.